• Головна
  • Мобілізація в Україні: чи мають право працівники ТЦК затримувати чоловіків
11:00, 10 червня

Мобілізація в Україні: чи мають право працівники ТЦК затримувати чоловіків

Мобілізація в Україні: чи мають право працівники ТЦК затримувати чоловіків

В Україні посилилася мобілізація. Трапляються випадки, коли працівники військкоматів силоміць затримують чоловіків на вулицях, але це може бути неправомірно.

Про це повідомив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, працівники ТЦК та СП не мають права затримувати людей. Таке право мають тільки працівники Національної поліції, і не в усіх випадках.

"Просто для оновлення військово-облікових даних – ні. Але якщо під час перевірки документів з'ясувалось, що громадянин України перебуває в розшуку – тобто він вже мав бути мобілізований, йому приходили повістки тощо – то представники Національної поліції можуть затримати і доправити цю людину до відповідних підрозділів ТЦК та СП. І тут без різниці – до чи після 16 липня", - сказав Веніславський.

Він наголосив, що доставляти примусово до ТЦК та СП або на ВЛК можуть лише військовозобов'язаних, які перебувають в розшуку.

"В розшук їх оголошує Національна поліції на підставі того, що вони ігнорують повістки чи вимоги ТЦК та СП з'явитись. І примусово доправляти людей до ТЦК та СП, знову ж таки, можуть лише працівники поліції. Тобто працівники ТЦК та СП не мають права діяти примусово без працівників поліції. Якщо вони діють разом з працівниками поліції, то це, в принципі, в рамках закону", - пояснив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...