• Головна
  • Дефіцит в енергосистемі України збільшився: чи діють графіки відключень на Дніпропетровщині
12:00, 4 червня

Дефіцит в енергосистемі України збільшився: чи діють графіки відключень на Дніпропетровщині

Дефіцит в енергосистемі України збільшився: чи діють графіки відключень на Дніпропетровщині

Сьогодні діють ліміти для всіх областей України з 00:00 до 24:00. ДТЕК буде застосовувати стабілізаційні графіки, якщо лімітів не вистачить. З 23:57, 3 червня Центральна енергетична компанія (ЦЕК) їх застосовує у дві черги.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

За інформацією Укренерго сьогодні дефіцит в енергосистемі дещо більший, ніж вчора. Причини – зростання рівня споживання через використання кондиціонерів, хмарність, яка перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а також зменшення обсягу імпорту електроенергії з країн Європи.

"Ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби. При перевищенні лімітів споживання обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів", - йдеться в повідомлянні Укренерго.

Наразі ліміти дозволяють для абонентів ДТЕК не застосовувати в Дніпропетровській області графіки відключень. Проте ситуація залишається вкрай важкою. І в області працюють також інші оператори системи розподілу. Зокрема, Центральна енергетична компанія (ЦЕК). На жаль, ЦЕК застосовує стабілізаційні відключення на своїх мережах високої напруги. Через це у клієнтів ДТЕК теж може зникати світло.

Для вашого комфорту синхронізували відключення, аби вони відбувались за графіком, що розміщений на сайті ДТЕК та в чат-боті. Тому, якщо у вас зникло світло, перевірити інформацію ви можете за посиланнями:

"Просимо обмежити використання електрики, щоб зменшити кількість і тривалість відключень. Дякуємо за вашу підтримку та розуміння", - звернулись в ДТЕК Дніпровські електромережі.

Ситуація в енергосистемі України

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Відучора в плановий ремонт виведено одну з високовольтних повітряних ліній, що поєднують українську енергосистему з об’єднаною енергомережею континентальної Європи. Це не вплинуло на загальний обсяг імпорту електроенергії з Європи - пропускна спроможність лінії, що ремонтується, розподілена між іншими міждержавними лініями передачі електроенергії.

Ремонт міждержавних повітряних ліній – це необхідний плановий захід, який відбувається у заздалегідь визначений операторами двох енергосистем термін. Перенесення або скасування ремонту лінії може призвести до аварійної ситуації в енергосистемі. Втім, після російської атаки 1 червня, всередині країни діють певні мережеві обмеження, які вливають на доступні обсяги імпорту. Ремонтні бригади «Укренерго» працюють над їх усуненням.

Протягом доби з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 23 953 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 494 МВт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...