• Головна
  • День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: у Дніпрі вшанували полеглих
13:30, 8 травня

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: у Дніпрі вшанували полеглих

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: у Дніпрі вшанували полеглих

Сьогодні зранку у Дніпрі відбулись урочисті заходи до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. До меморіалу «Вічний вогонь» квіти пам’яті поклали представники влади міста та області, правоохоронці та рятувальники, а також небайдужі містяни. Вони вшанували пам’ять усіх, хто боровся з нацизмом і тих, чиї життя обірвало насилля світового масштабу.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра та обласну раду.

Вперше офіційно відзначатимуть День пам'яті та перемоги в Україні. Основний символ цього дня — червоний мак. З 2016-го цей день вшановувався як День пам'яті та примирення. Мета цього пам'ятного дня - ще раз нагадати про невинні жертви війни, про безглуздо знищених унаслідок бойових дій людей, про жахливі воєнні злочини, злочини проти людяності

8 травня Україна та світ згадують понад 80 мільйонів людей, які боролися, загинули чи постраждали протягом 1939-1945 років. Україна зазнала чи не найбільших втрат за той період. За різними оцінками, у нашій країні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей.

Друга світова війна стала однією із найжорстокіших в історії людства. Попри все, разом з іншими народами у єдності та спільній боротьбі ми здобули перемогу над фашизмом. Те ж саме ми робимо й зараз. Усі разом чинимо опір новому агресору, який так само хоче поневолити нас та знищити як націю.

"Українці разом з іншими народами перемогли фашизм. Ми маємо спільну історію подолання тоталітарного режиму, який мав на меті знищувати, поневолювати та панувати у всьому світі. Подібне зло ми долаємо й зараз, даючи відсіч новому агресору – рф. Пам’ятаючи про минуле, ми знову боремося проти тиранії, наближаючи мирні дні на континенті", – сказав заступник голови Дніпропетровської обласної ради Ігор Кашир.

Присутні поклали квіти до меморіалу та вшавнували пам'ять полеглих хвилиною мовчання. 

"Важливо пам’ятати і вшановувати пам'ять тих, хто загинув у боротьбі з нацизмом. На жаль, Україна і зараз бореться із ворогом, якого обов’язкового переможемо!", - зазначив заступник міського голови Костянтин Цепенніков.

Віддати данину пам’яті до меморіалу прийшла і молодь.

"Вважаю важливим вшановувати пам'ять тих, хто загинув у боротьбі з нацизмом. Сьогодні згадуємо подвиг тих, хто боронив людство від нацизму і переміг його. Молодь про це пам’ятає", - підкреслив член Молодіжної ради Дніпра Микита Бурий.

Світла пам’ять загиблим у Другій світовій війні. Вічна слава усім, хто подолав нацизм. Слава всім, хто нині бореться за Україну! Слава всім нашим героям різних часів!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...