• Головна
  • Можливі графіки в кожній області: "Укренерго" попередило про відключення світла
11:30, 8 травня

Можливі графіки в кожній області: "Укренерго" попередило про відключення світла

Можливі графіки в кожній області: "Укренерго" попередило про відключення світла

Вночі війська рф завдали нового масованого удару по тепло та гідроелектростанціях України. Через це сьогодні ввечері можливі відключення у всіх областях. Наразі це стосується промислових споживачів. Застосування обмежень для побутових споживачів передбачається тільки на Харківщині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго та Міненерго.

В ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня. Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Сумській областях.

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ

Сьогодні з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00.

Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи. 

"Сьогодні ввечері, якщо споживання досить суттєво збільшиться, нам доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми", — повідомив Кудрицький.

Тому дуже важливо економити. Так українські споживачі також можуть допомогти енергосистемі.

"Звертаємось до громадян з проханням ощадливо використовувати електроенергію в години пік (з 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 22:00). Це необхідно для стабільної роботи енергосистеми, яка суттєво постраждала під час останніх обстрілів, та дасть можливість не обмежувати споживання побутовим споживачам", - заявили в Міненерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...