• Головна
  • Чому блокчейн Solana такий популярний серед українців?
Новини компаній
09:00, 9 травня

Чому блокчейн Solana такий популярний серед українців?

Новини компаній

Впродовж останнього часу на просторах мережі інтернет можна знайти дуже багато різноманітної інформації про Solana. Це і блокчейн, і криптовалюта, які мають однакову назву. З цього можна зробити цілком логічний висновок стосовно того, що згаданий проект набирає величезну популярність. Попри те, що ще якихось шість років тому він вважався не зовсім вдалим, все ж сьогодні Solana вдалося перевершити всі очікування.

У чому полягає унікальність такого проекту та чому блокчейн нині стає все більш затребуваним, поговоримо далі. Обов'язково знайдіть кілька хвилин вашого часу для знайомства з матеріалом, що його ми для вас підготували.  

Чим саме унікальний проект Solana?

Для початку варто обов'язково відзначити, що цей проект складається із однойменних складових, таких як криптовалюта та блокчейн. Вони з'явилися понад 10 років тому, проте розмови про них почалися лише в кінці 2018-го та на початку 2019-го року. Саме в цей час розробниками проекту було прийнято рішення про зміну концепції. Якраз в цей час були зроблені найперші по своїй величині інвестиції, що й послугували великим кроком у процесі популяризації токену Solana. До речі, курс Solana станом на сьогодні перевищує 138 доларів США.

Унікальність цього блокчейну полягає у тому, що він дозволяє дуже швидко проводити різноманітні транзакції. Втілити в реальність це вдалося саме завдяки використанню спеціального протоколу, який носить назву Proof History. Цей протокол відслідковує порядок дій та функціонує в якості децентралізованої мітки часу. Додаткова суть цього протоколу полягає у тому аби програмні алгоритми, котрі керують вказаною системою, масштабували пропускну спроможність транзакцій максимально пропорційно. Тобто зараз мова йде про збільшення транзакцій, що їх можна провести за секунду часу, аж до 65.000.

До речі, нині на інфраструктурі Солани побудована і активно працює біржа Jupiter. Для роботи з цією біржею, а також для роботи з блокчейном Солана використовується спеціально створенийGem Wallet, що дуже вже зручний та зрозумілий у процесі експлуатації.

Основні переваги активного використання блокчейну Солана

Перш за все відзначимо факт того, свого часу блокчейн розроблявся для того аби зробити його кращим за ті блокчейни, які уже існують. Яскравий приклад – блокчейн Ethereum. Під час розробки цього блокчейну за основні цілі ставилося досягнення наступних важливих моментів:

  • безпеки;
  • децентралізації;
  • високої швидкості під час проведення різноманітних транзакцій;
  • ну і звісно низької комісії, яка б стягувалася за ці транзакції.

Спеціально для ще більш ефективного функціонування цього блокчейну, було створено його власну криптовалюту. Головним і найпершим завданням цієї криптовалюти було саме використання її в якості сплати комісій під час переказів віртуальної валюти у Солана, вартість котрої була надзвичайно низькою. Але під час розвитку цього проекту та завдяки збільшенню кількості користувачів цього блокчейну, використання криптовалюти почало набувати популярності та все більше і більше зростати у вартості. До слова, не забувайте про те, щогаманець для JUP (біржі на Солані) чудово підійде для роботи і з самим блокчейном Солана.

Solana – блокчейн, що виділяється швидкістю обробки транзакцій і низькими комісіями. А ви уже встигли оцінити роботу Solana?!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...