• Головна
  • Комбінована атака по Україні: скільки цілей збила ППО та наслідки
11:00, 28 квітня

Комбінована атака по Україні: скільки цілей збила ППО та наслідки

Комбінована атака по Україні: скільки цілей збила ППО та наслідки

У ніч на 28 квітня противник атакував чотирма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із Криму та п'ятьма безпілотниками невстановленого типу із окупованої Херсонщини. Також запустив зенітну керовану ракету С-300 із бєлгородської обл. – рф.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп Повітряних Сил усі чотири «шахеди» знищено на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. Один безпілотник невстановленого типу знищено МВГ Сил оборони України на Миколаївщині.

У Миколаєві внаслідок ворожого удару БПЛА по місту пошкоджено будівлю готелю. Пожежа була ліквідована. В іншому готелі поруч вибито вікна, пошкоджено автомобілі. Крім того, пошкоджено об‘єкт інфраструктури. Наслідки уточнюються. Постраждалих немає.

"Власники готелю тільки відновились після прильотів, які були в 2022 році. Поруч дитяча спортивна школа та стадіон. Жодних військових обʼєктів. Історична частина міста. Це атака на наш бізнес, на нашу економіку. На щастя, ніхто не постраждав", - розповів голова ОВА Віталій Кім.

Плентчук розповів, які розвідувальні дрони найчастіше використовує рф

"Вчора було збиття. Це розвідка. Вони постійно вишукують об’єкти для можливих атак і фактично чи не щодня окупанти їх втрачають, бо постійно йде бойова робота, постійно їх збивать (сили оборони України, - ред) і над Миколаївською, і над Херсонською, і над Одеською областями", - розповів в ефірі телемарафону начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

За його словами, над територією України працюють російські дрони різного типа.

"Зазвичай, "Орлан-10", вже добре знайомі. Це дрони ZALA, SuperCam, набагато рідше можна побачити "Форпост" та Qods Mohajer-6 іранського виробництва. Останній, здебільшого, працює над акваторією Чорного моря", - додав спікер.

Навколо тимчасово окупованого Криму, за його даними, здебільшого патрулює пілотована авіація - літаки Бє, літаки АНи, та постійно присутні "Сушки" та МіГи, які ведуть розвідку та можуть наносити вогневе ураження.

Різких змін у стані, положенні та характері дій нашого ворога не помічено

російські війська запустили по Україні дрони-камікадзе кількома групами після масованого ракетного удару по Україні вранці того ж дня. Вони продовжують тероризувати ракетними обстрілами, зокрема минулої доби випустили 13 ракет, з яких 7 ракет було збито, цілили по теплоенергетиці на півдні.

"Різких змін у стані, положенні та характері дій нашого ворога не помічено, ознак формування наступальних угруповань так само. Сказати, що минула доба була чимось надзвичайним, наразі не можу. Минулої доби були дві спроби штурмувати наші позиції, обидві безуспішні.

Ворог, на жаль, продовжує тероризувати південь України ракетними обстрілами. Так, минулої доби було завдано кілька ракетних ударів. Загалом були використані 13 ракет, сім із них були збиті. Цілили по теплоенергетиці на півдні. Так само потерпає передня лінія і населені пункти Херсонщини від застосування КАБів з російської авіації, проте обійшлося без жертв", - розповів Плетенчук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...