• Головна
  • Українським чоловікам, які за кордоном видадуть паспорти: ДП "Документ" повідомило три нюанси
16:00, 26 квітня

Українським чоловікам, які за кордоном видадуть паспорти: ДП "Документ" повідомило три нюанси

Українським чоловікам, які за кордоном видадуть паспорти: ДП "Документ" повідомило три нюанси

Кабмін ухвалив постанову, яка вносить зміни в процедуру отримання паспортних документів для українських чоловіків віком від 18 до 60 років і які звертаються до філій ДП «Документ» за кордоном.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу відомства.

Нові правила набрали чинності з дати опублікування Постанови № 443 — 25 квітня 2024 року. Тому при зверненні до закордонних філій за кордоном треба звернути увагу на такі нововведення:

1. Заяви-анкети які подані починаючи з 25.04.2024.

Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи виключно в органах ДМС на території України, пересилання документів до закордонних філій ДП «Документ» не здійснюватиметься.

2. Категорії які зможуть отримати паспортні документи за кордоном.

Ця можливість доступна тільки для осіб, визначених пунктами 2−1−2−3 та 2−7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, за наявності відповідних підтверджуючих документі. Серед таких осіб: люди з інвалідністю; опікуни над особами з інвалідністю; батьки дітей з інвалідністю; особи, які потребують постійного догляду; супроводжуючі важкохворих дітей; особи зі складових сил оборони та безпеки; постраждалі внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, які виїхали на лікування за кордон.

3. Паспортні документи які не видані станом на 25 квітня 2024 року.

Видача паспортних документів громадян, які подали заявки до зазначеної дати, відбувається у порядку, що діяв до набрання чинності Постанови № 443 після усунення технічних несправностей .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...