• Головна
  • В Україні очікуються дощі, лавини, пил і водопілля: прогноз погоди на 25 квітня у Дніпрі
07:00, 25 квітня

В Україні очікуються дощі, лавини, пил і водопілля: прогноз погоди на 25 квітня у Дніпрі

В Україні очікуються дощі, лавини, пил і водопілля: прогноз погоди на 25 квітня у Дніпрі

У четвер дощі ймовірні в західних областях та на Сумщині і Харківщині. 

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що на решті території України завтра опадів не очікується.

Температура повітря розподілиться цікаво.

На заході найхолодніша погода, вдень +9+13 градусів.

У північних областях від +17 до +22 градусів.

У центральній частині +20+23, лише на Вінниччині свіжіше, близько +17 градусів.

У східній частині +22+26 градусів.

На півдні +18+24, в Криму до +26 градусів.

У Києві завтра, 25-го квітня, нарешті просвіток з дощами та +18+20 градусів.

Надалі вже повинна бути людська погода, тепло, десь +15+22, на сході до +24+26 градусів.

Із коливаннями, звичайно.

За прогнозами синоптиків, пил із Сахари залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці, 26 квітня, і з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.Пил із Сахари

Як розповідає синоптикиня Діденко, пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, сьогодні, 24 квітня, дістався території України. На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко простежується над південними та центральними районами та поширюється на північ.

В Україні очікуються дощі, лавини, пил і водопілля: прогноз погоди на 25 квітня у Дніпрі , фото-1

Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими.

Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці, 26 квітня, і з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.

Сніг у Карпатах

Значна сніголавинна небезпека (3-й рівень) все ж таки не відступає. Так, 24-25 квітня на високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Тож синоптики радять утриматись від походів на високогір'я.

В Україні очікуються дощі, лавини, пил і водопілля: прогноз погоди на 25 квітня у Дніпрі , фото-2

Водопілля у Черкаській області

Попередження про небезпечні гідрологічні явища метеорологи надають уже протягом щонайменше тижня. Однак 24-26 квітня внаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ у верхній частині Кременчуцького водосховища ймовірний подальший ріст рівнів води з утриманням затоплення заплави та досягненням відміток часткового затоплення територій в окремих прирічкових населених пунктах Черкаського та Золотоніського районів Черкаської області. Рівень небезпеки — другий, або помаранчевий.

Укргідрометцентр повідомляє, що у четвер, 25 квітня, по всій території України буде хмарно з проясненнями, вночі невеликі дощі, а вдень подекуди грози. 

Як зазначається у повідомленні, вночі на північному сході, у Прикарпатті та на Закарпатті пройдуть невеликі дощі. Вдень вони переберуться ще й до Житомирської і Вінницької областей, де будуть помірними, а на Київщині вдень можливі навіть грози. На решті території країни без опадів. Проте майже повсюдно, крім сходу, вночі та вранці туман.

Вітер південно-східний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с. Температура у західних областях плюсова — вночі 1-6°, вдень 9-14°; на сході та південному сході країни — вночі 10-15°, вдень 22-27°; на решті території — вночі 4-9°, вдень 17-22°.

Прогноз погоди на 25 квітня у Дніпрі 

У четвер, 25 квітня, у Дніпрі буде хмарна погода. Синоптики опадів не прогнозують. Атмосферний тиск складатиме від 748 до 750 міліметрів ртутного стовпчика. 

Середня швидкість вітру сягатиме до 4 метрів за секунду, можливі пориви до 10 метрів за секунду. Вночі, близько 3:00, на стовпчиках термометрів побачимо 15° тепла.

О 6-й ранку буде 13 градусів тепла. З 9-ї ранку з приходом сонячних променів почне теплішати. І о 12:00 позначка на термометрі сягне 22 градусів тепла. О 15:00 буде +24. О 21:00 на термометрі буде до +20.

Схід сонця очікується о 5:30, а захід — о 19:45. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...