• Головна
  • Ще одній категорії українців дозволять виїжджати за кордон
18:00, 2 квітня

Ще одній категорії українців дозволять виїжджати за кордон

Ще одній категорії українців дозволять виїжджати за кордон

Студенти-бакалаври віком від 18 до 22 років зможуть виїжджати за кордон на стажування. Йдеться також про магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку, які навчаються в університетах в Україні.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міністра освіти та науки Оксена Лісового.

За його словами, академічна мобільність — можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, щоб здобути нові знання та досвід. Для університетів — це також спосіб зміцнити партнерства з іноземними закладами.

"Через воєнний стан у програмах академічної мобільності нині беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента Володимира Зеленського.

Тож сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм — строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування)", - написав міністр.

Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

"Програми академічної мобільності — це певною мірою свіжий ковток повітря і для студентів, і для університетів. Для того, щоб узяти участь, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми.

Працюємо над посиленням системи вищої освіти та її інтеграцією в європейський освітній простір", - зазначив Лісовий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...