• Головна
  • В Дніпрі побудують друге смарт укриття для студентів CLUST SPACE
Новини компаній
16:42, 14 лютого

В Дніпрі побудують друге смарт укриття для студентів CLUST SPACE

Новини компаній
В Дніпрі побудують друге смарт укриття для студентів CLUST SPACE, фото-1

Незабаром у Дніпрі розпочнеться будівництво другого в Україні смарт укриття для студентів CLUST SPACE. Головне призначення простору — гарантувати безпечний процес навчання навіть під час загрози бойових дій і бути творчим хабом, що обʼєднує студентську молодь. Однією з особливостей CLUST SPACE є те, що це не лише укриття, а повноцінний освітній простір, який продовжить працювати і після закінчення війни. На базі укриття буде працювати коворкінг у форматі оупен-спейсу, кілька конференц-залів, кімнати для відеопереговорів, ігрові зони і навіть зони для сну та відпочинку. Про це заявив Руслан Тимофєєв на урочистому відкритті першого CLUST SPACE у Києві, в КПІ ім. І. Сікорського.

Детальніше про проєкт розумних укриттів CLUST SPACE

25 січня на базі бібліотеки КПІ відбулося офіційне відкриття першого смарт укриття в Україні, що був збудований в рамках проєкту CLUST SPACE. Реалізація проєкту обійшлася в 415 тисяч доларів, інвестиції надходили від венчурного білдера CLUST і компанії Freedom Holding Corp. Реалізацію проєкту підтримували Міністерство освіти і науки України, Usyk Foundation, ДСНС і БФ Свічадо. КМДА. Ініціатором проєкту виступив український підприємець, засновник венчур білдера CLUST Руслан Тимофєєв.

При зведенні об'єкта довелося враховувати деякі архітектурні особливості приміщення. Так, наприклад, було повністю оновлено систему вентиляції, обладнано автономне живлення приміщення і вирішено інші моменти, які повинні гарантувати комфортне перебування в укритті навіть протягом тривалого часу.

В Дніпрі побудують друге смарт укриття для студентів CLUST SPACE, фото-2

Смартукриття CLUST SPACE в Києві здатне одночасно вмістити близько 500 осіб під час повітряної тривоги. Унікальна вентиляційна система, яку спроєктував випускник КПІ, здатна працювати до 72 годин навіть за умови хімічної атаки. Увесь простір поділений на кілька функціональних зон. Головна частина розумного укриття — це великий відкритий простір, який чудово підходить для проведення лекцій і різних великих заходів. Також на базі укриття було обладнано декілька переговорних кімнат для zoom-зустрічей, кафе, туалети, зали для читання та багато іншого.

Головна мета смарт укриття CLUST SPACE — забезпечити комфортне і безпечне навчання для студентів навіть під час бойових дій. При цьому смарт укриття продовжить функціонувати і після закінчення війни — на його базі можна буде проводити різні заходи, зустрічі з майбутніми роботодавцями та багато іншого. Сам Руслан Тимофєєв впевнений, що проєкт CLUST SPACE відмінно підійде для реалізації творчих ідей українських студентів.

Що розповів Руслан Тимофєєв про CLUST SPACE

В Дніпрі побудують друге смарт укриття для студентів CLUST SPACE, фото-3

Руслан Тимофєєв під час свого виступу на відкритті смарт укриття в КПІ розповів про те, як саме прийшла ідея проєкту CLUST SPACE. За його словами, він поставив перед собою завдання надавати системну допомогу державі. У кінцевому підсумку було прийнято рішення вибрати конкретний напрямок, який потребує фінансової підтримки, і інвестувати точково саме в нього.

“CLUST SPACE — це не просто точкове розв’язання проблеми навчання під час війни, а системна робота з розвитку студентства. Цей проєкт насправді став відповіддю на велику кількість поточних запитів суспільства і він є унікальним безпековим рішенням, яке можна перенести на інші регіони України і за її межі також”, – сказав Руслан Тимофєєв у своїй промові.

Вибір на користь освіти був зроблений не просто так — українські спеціалісти високо цінуються по всьому світу. Вони відповідальні, ініціативні, завжди прагнуть вирішити поставлене перед ними завдання. А ще вони часто перевершують своїх іноземних колег за рівнем освіти. Але під час бойових дій нормальне навчання в офлайн режимі знаходиться під питанням через постійні загрози безпеки через обстріли ворога. CLUST SPACE саме призначений забезпечити безпечний навчальний процес для студентів в будь-яких умовах.

Коли з'явиться CLUST SPACE в Дніпрі

Під час свого виступу на відкритті першого смарт укриття Руслан Тимофєєв також розповів, де розпочнеться будівництво наступного безпечного простору для студентів. Зовсім скоро роботи розпочнуться на території ДНУ імені Гончара в Дніпрі. Тут також буде зведено смарт укриття з декількома зонами для навчання і відпочинку студентів. Зараз проєкт перебуває на стадії збору інвестицій, і перші кошти вже знайдені – колишній студент КПІ і підприємець Михайло Савченко вже вклав у майбутнє будівництво Smart Shelter 100 000 доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...