• Головна
  • Ще один рік війни: виклики та пріоритети для Дніпра й області
18:00, 10 лютого

Ще один рік війни: виклики та пріоритети для Дніпра й області

Ще один рік війни: виклики та пріоритети для Дніпра й області

Минув рік відтоді, як Сергій Лисак очолив Дніпропетровську ОВА. Ми вже писали, що найбільшим викликом за час на посаді була для нього стабілізація ситуації після підриву Каховської ГЕС. Та очільник області розповів про інші завдання, з якими зіштовхувався він з командою та про пріоритети на цей рік.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Торік ОВА акцентувала роботу на деяких напрямках: безпека, медицина, соцзахист, освіта, сільське господарство, цифровий розвиток, міжнародна взаємодія. Переформатували бюджет так, аби суттєво збільшити видатки на Сили оборони. Спільно з відповідальним бізнесом передали на фронт понад 350 автівок. Разом підсилювали армію дронами та іншими засобами.

Потурбувались і про безпеку в тилу. Зокрема, про захист енергооб'єктів на випадок, якщо ворог уразить їх. Передавали генератори тим установам, яків забезпечують життєдіяльність міст та сіл.

Разом з органами місцевого самоврядування привели до ладу сотні додаткових укриттів. Тільки в школах області збільшили їх кількість з 78 до 533. Завдяки цьому більшість дітей змогли перейти від онлайн-навчання до змішаного чи очного. Також дооснащували заклади освіти автобусами. В планах на цей рік - продовжувати роботу в даному напрямку.

В медицині зробили опір на відновлення людей, які втратили здоров'я через війну. В рази збільшили кількість реабілітаційних відділень в лікарнях регіону з шести до 35. Особлива гордість - чотири надсучасних центра, п'ятий - на підході. Також відкрили дві амбулаторії. Медзаклади області отримали нове обладнання, поповнився автопарк швидких автівок.

Попри війну, всі види державних допомог виплачуються вчасно. Забезпечили додаткову підтримку сім'ям загиблих воїнів. Вп'ятеро - збільшили кількість місць проживання переселенців.

Відмінно спрацювали аграрії, хоч умови були не з легких. Зібрали майже 3 млн 700 тис. тонн зернових. І ще 1,5 тонни соняшника. Регіон буде з хлібом. 

"Цих самих пріоритетів я підтримуюсь цьогоріч. Акценти на безпеку та підтримку Сил оборони. Вистоїмо, Переможемо!", - підсумував Лисак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...