• Головна
  • Способи дезінфекції води в басейні
Новини компаній
11:25, 8 лютого

Способи дезінфекції води в басейні

Новини компаній

Сьогодні басейни набули всесвітньої популярності та повсюдного поширення. Але якщо зі зростанням популярності та доступності різних конструкцій басейнів гостро постають питання водоочищення, тут допоможуть коагулянти, та дезінфекції води в басейні. Можна з великим ступенем впевненості стверджувати, що якісне хлорування позбавить власників багатьох проблем. І не важливо, який у вас басейн, його регулярна дезінфекція та фільтрація води в ньому є запорукою безпечного купання.

Способи дезінфекції води в басейні, фото-1

Як здійснити дезінфекцію води в басейні

Існує 4-ри способи дезінфекції:

  • з використанням стабілізованого хлору;
  • з використанням хлору без стабілізатора.
  • з використанням активного кисню
  • використовуючи обладнання озонування

Найпопулярнішими і найзручнішими у використанні засобами є гранульований і таблетований хлор. Ці продукти виділяють ціанову кислоту і є стабілізованими. Таблетки і гранулят з хлором стійкі до впливу сонячного ультрафіолету і теплої води, що дуже позитивно відрізняє його від нестабілізованого хлору, який розщеплюється від променів сонця і втрачає свої дезінфікуючі властивості.

Для розв'язання цієї проблеми необхідно паралельно з нестабілізованим хлором застосовувати додавання у воду стабілізатора, залежно від погодних умов і якості самої води.

Що краще: стабілізований чи нестабілізований хлор?

Щоб зрозуміти, яку ж саме хімію для басейну (наприклад, хлор у гранулах або нестабілізований хлор) вам необхідно придбати, потрібно згадати про місцезнаходження вашого резервуара.

Якщо басейн розташований безпосередньо під сонцем і відкритий пляжний сезон, регулярна стабілізація буде вкрай необхідна. Якщо ж ваша водойма розташована в закритому приміщенні, можна пробувати нестабілізований хлор із застосуванням додаткового стабілізатора.

Ефективність очищення води у вашому басейні за допомогою хлору в гранулах для басейну багато в чому залежатиме від складу води. Наприклад, підвищення у воді концентрації іонів водню призведе до зниження ефективності очищення і частішого застосування очищувача. А це, своєю чергою, вплине на комфортність купання і запах води.

Вибираємо. Повільнорозчинний або швидкорозчинний хлор

Для тих, хто обирає між швидкорозчинним або повільнорозчинним хлором, варто зазначити, що якісного очищення потребують обидва різновиди. Різниця полягає лише в тому, що першому притаманне нанесення повального удару (шокове хлорування) по джерелах забруднення, а для другого характерне підтримання чистоти протягом певного часу (хлор у гранулах для басейну). Зазвичай обидва види хлору додають щотижня, проте у відкритому басейні це залежатиме від частоти користування та погодних умов.

Як усунути різкий запах і неприємні симптоми після використання хлорвмісних засобів.

Головний секрет свіжої та чистої води в басейні, який не викликає алергічних реакцій і подразнення очей - це стабільна наявність у воді вільного хлору. Не вступивши в реакцію з жодним елементом, він здатний прийняти на себе удар бактерій, що з'явилися.

Водночас хлор, що вже вступив у реакцію, накопичившись у великій кількості, здатний спровокувати печіння в очах, подразнення і неприємний запах. За подібної ситуації у воді вашого басейну знадобиться частково або повністю злити її та замінити свіжою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...