• Головна
  • В Україні введуть множинне громадянство: суть законопроєкту
12:00, 22 січня

В Україні введуть множинне громадянство: суть законопроєкту

В Україні введуть множинне громадянство: суть законопроєкту

Сьогодні, 22 січня, Зеленський вніс до парламенту проєкт закону щодо запровадження в Україні множинного громадянства. Такі зміни він пропонував ще 2019 року, але тоді вони залишилися без руху.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Під час привітання з нагоди Дня Соборності Зеленський заявив, що вносить у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства.

"І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора", - розповів президент.

Він пояснив, що українці за духом і за походженням мають стати ними і за законом. Це стосується українців у всіх куточках світу, а також іноземних добровольців, які стали на захист України, і воюють "за свободу України, як за рідну Батьківщину".

Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк звернув увагу на дивний момент після того, як президент України Володимир Зеленський анонсував внесення законопроєкту задля запровадження множинного громадянства.

"Нагадаю, що законопроект про подвійне громадянство в Раді з… середини грудня 2019 року… Внесений Президентом України. Номер №2590 і назва "Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства", – написав Железняк.

Він також нагадав суть законопроєкту №2590 про подвійне громадянство:

  • запровадження для набуття громадянства України за територіальним походженням;
  • прийняття до громадянства України або поновлення у громадянстві України;
  • можливість складення присяги громадянина України іноземцем, який є громадянином держави, включеної Кабміном до переліку держав, громадяни яких для набуття громадянства України мають право на подання присяги громадянина України;
  • розширення кола осіб, які набувають громадянство України за територіальним походженням шляхом віднесення до кола осіб, родинний зв'язок з якими надає право особі на набуття громадянства за територіальним походженням.

Народний депутат зазначив, що цей президентський законопроєкт 2019 року навіть "Комітет схвалив в першому читанні і потім нічого не відбувалося 4 роки".

"Тому, що там за нова ініціатива, і чому ця без руху – теж невідомо", – резюмував Железняк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...