• Головна
  • Про єдність України й неповторність кожної області: у Дніпрі проходить виставка картин до Дня Соборності
13:00, 22 січня

Про єдність України й неповторність кожної області: у Дніпрі проходить виставка картин до Дня Соборності

Про єдність України й неповторність кожної області: у Дніпрі проходить виставка картин до Дня Соборності

У Дніпрі проходить персональна виставка Марини Масловської картин петриківського розпису, і, який є візитівкою нашої країни. Вона присвячена Дню Соборності «Єдина Україна» й виконана в кольорах геральдики.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

На виставці представлено 26 робіт - як областей в Україні, разом з Кримом. А на загальній мапі художниця об’єднала всі регіони країни.

До створення серії картин художницю надихнула згуртованість та сила рідного народу у боротьбі з російськими загарбниками.

Найзнаковішою картиною стала намальована у місті Бахмут у 2021 році. Там дівчина була учасницею проєкту «Bakhmut street art camp» від Міністерства закордонних справ Німеччини. То був контур мапи міста Бахмут в синьо-жовтих кольорах. Це все відбулося саме за пів року до повномасштабного вторгнення. А з початку великої війни почала малювати інші картини.

«Після повномасштабного вторгнення наш народ згуртувався, як ніколи. Ця виставка про єдність нашої країни. Кожна її область неповторна й особлива, а всі вони разом творять гармонію на мистецькій мапі України.

Країну не можна розділяти, тому що кожна область, кожне місто та селище становлять єдине ціле. Моя виставка саме про це. Я хотіла», - розповіла Масловська.

Вона намагалася підкреслити красу кожного регіону. Підібрала гамму відповідно до кольорів прапорів областей, щоби підкреслити їхню унікальність. До того ж кожна картина містить назви міст і населених пунктів, з яких складається область.

Адреса: місто Дніпро, вул. Шевченка, 21. Вхід вільний.

Час проведення: 10:00 до 17:30 (каса до 17:00) до 16 лютого.

Середа-неділя (понеділок, вівторок - вихідні).

Тел.: 746-26-80, 744-60-36

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...