• Головна
  • Нераціональне використання державних коштів: на Дніпропетровщині запобігли двом закупівлям
10:30, 18 грудня 2023 р.

Нераціональне використання державних коштів: на Дніпропетровщині запобігли двом закупівлям

Нераціональне використання державних коштів: на Дніпропетровщині запобігли двом закупівлям

У зв'язку зі скандалами з недоцільними розтратами бюджетних коштів, на Дніпропетровщині перевіряють доцільність тендерів. Днями один із них відмінили, за іншим – скоротили суму витрат.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДніпроОВА.

Робоча група «Прозорість та підзвітність» запобігла нераціональному використанню коштів ще за двома закупівлями. Про це повідомив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

«Фахівці з робочої групи відслідковують тендери, які проводяться в області. Принципова позиція – бюджет слід використовувати раціонально. Всі витрати мають бути прозорими. Вже є результати. Це сотні мільйонів зекономлених коштів», – сказав Орлов.

Кошти заощадили, зокрема, й на одному з тендерів у Новомосковському районі. Він на ремонт ліцею. Робоча група звернула увагу замовника на завищені ціни. Після цього вартість переглянули. Суму закупівлі скоротили майже на 4 млн грн.

«Врахували рекомендації робочої групи й зменшили витрати. Ми прийняли найкраще рішення. Кошти будуть перенаправлені на підтримку ЗСУ», – наголосив тамтешній селищний голова, пан Юрій.

У Кам’янському провели відкриті торги на капремонт системи пожежної сигналізації в лікарні. Очікувана вартість робіт – 4 млн грн.

Натомість одна з компаній запропонувала виконати їх трохи більше, ніж за 731 тис. грн. Цю суму визначили аномально низькою. Якісне оновлення було б неможливим, а отже кошти могли бути використані нераціонально. Тендер скасували. А замовник, проводячи аукціон наступного разу, більш точно пропише технічне завдання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...