• Головна
  • Атака по Хмельницькій АЕС: в МАГАТЕ попередили, що наступного разу може не так "пощастити"
11:00, 26 жовтня 2023 р.

Атака по Хмельницькій АЕС: в МАГАТЕ попередили, що наступного разу може не так "пощастити"

Атака по Хмельницькій АЕС: в МАГАТЕ попередили, що наступного разу може не так "пощастити"

Вчора вночі війська рф атакували "шахедами" територію неподалік Хмельницької АЕС. До катастрофи не дійшло, але наступного разу може не так "пощастити"

Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі, передає сайт 056.

Сирени повітряної тривоги пролунали о 1:26 ночі, а під ранок середи вони почули два гучні вибухи.

"Вибухи струсили територію біля української Хмельницької атомної електростанції за одну ніч, вибивши багато вікон на майданчику і тимчасово відключивши електроенергію на деяких станціях радіаційного контролю за межами майданчика, що ще раз наголосило на небезпеці для ядерної безпеки під час військового конфлікту. Згодом стало відомо, що два дрони були збиті на відстані приблизно п'яти та 20 кілометрів від місця події відповідно, - розповів Гроссі.

За його словами, цей інцидент ще раз наголошує на вкрай нестабільній ситуації з ядерною безпекою в Україні, яка триватиме доти, доки триває ця трагічна війна.

"Той факт, що численні вікна на цьому місці були зруйновані, показує, наскільки близько воно було. Наступного разу нам може пощастити не так. Потрібно за будь-яку ціну уникати ударів по атомній електростанції", — наголосив голова МАГАТЕ

Гроссі повідомив, що ударні хвилі пошкодили вікна у кількох будинках на майданчику ХАЕС. Відключення електроенергії у сусідньому місті Славута змусило дві із 11 зовнішніх станцій радіаційного контролю станції тимчасово перейти на резервні джерела живлення. Зовнішнє електропостачання відновили у другій половині дня.

Зазначимо, що своїй заяві генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії жодного разу не згадав про терористичну росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...