• Головна
  • Ромео Лукаку - головна трансферна сага Серії А
Новини компаній
17:55, 21 серпня 2023 р.

Ромео Лукаку - головна трансферна сага Серії А

Новини компаній
Ромео Лукаку - головна трансферна сага Серії А, фото-1

Одна із найплутаніших трансферних історій цього літа у футболі - перехід Ромелу Лукаку в новий клуб. Бельгійський форвард вже абсолютно точно не потрібен "Челсі". Лондонський клуб навіть не включив його у заявку на сезон.

Минулу кампанію нападник провів в оренді в "Інтері", розраховуючи перепідписати контракт та залишитися в Мілані (місто) на повноцінній основі. Ромелу не раз клявся в любові до "нерадзуррі" та його фанатів, проте, як виявилося, за спиною вів переговори із їхнім прямим конкурентом - "Ювентусом". Після такого скандалу опинитися в стані Інтеру для гравця буде майже неможливо.

Що взагалі відбувається в сазі?

Першу частину сезону-2022/2023 Ромелу постійно боровся із травмами, через що пропустив загалом 18 матчів. Його за цей період турбували: проблеми з коліном, підколінним сухожиллям і стегном. Остаточно вилікувавшись бельгієць набрав форму під кінцівку футбольного сезону. За квітень-травень він провів 18 ігор у футболі Серії А, у яких забив 8 голів і віддав 6 результативних передач. Своєю успішною грою нападник допоміг «Інтеру» провести сильну кінцівку сезону та навіть виграти кубок Італії.

Така футбольна статистика та вплив на результати команди не залишилися непоміченими: Головний тренер "Інтера" Сімоне Індзагі попросив босів підписати бельгійця на повноцінній основі. Але керівники італійського клубу розійшлися із "Челсі" у структурі переходу.

Міланці хотіли оренду з правом викупу, лондонці ж розраховували на повноцінний трансфер. І все ж, попри довгі та важкі переговори компроміс був досягнений на сумі € 35+5 млн.

А потім почалася найцікавіша частина цієї футбольної історії. Поведінка його і його представників різко змінилася. Як повідомляє La Gazzetta dello Sport, Себастьєн Ледур, агент форварда, перестав виходити на зв'язок з "Інтером". Видання повідомило, що він запропонував Ромелу розглянути варіант із переходом у "Ювентус", а сам гравець чомусь сильно захопився цією ідеєю. "Інтер" у підсумку сприйняв цю ситуацію як образу і зупинив усі переговори і контакти з гравцем. Погодьтеся, керівників "нерадзуррі" можна зрозуміти.

Однак перехід до "Ювентуса" також може не відбутися. Туринці явно не захочуть не оформляти трансфер, поки не розлучаться з чинним лідером свого нападу - Душаном Влаховичем. Сербом активно цікавився "ПСЖ", але зрештою парижани взяли Гонсалу Рамуша.

Саме тому Душан досі в Турині, а Ромелу ж залишається у підвішеному стані. Сезон в Італії вже стартував, проте Лукаку через відверту авантюру із "Юве" ризикує залишитися без футболу щонайменше на пів року (до наступного трансферного вікна).

Нещирість

За роки кар’єри у футболі, у Лукаку загалом можна помітити дуже дивне та зрадливе відношення до власних клубів. Під час святкування голів він часто цілував емблеми: "Челсі", "Вест Бромвіча", "Евертона", "Інтера". В футболі такий жест вважається ознакою вірності команді, проте з лондонцями та міланцями він в результаті вчинив вкрай негарно.

Наприклад, узимку 2022-го в інтерв'ю Sky Sports бельгієць критикував "Челсі" і вихваляв "Інтер", хоча тоді перебував у статусі гравця «синіх»:

"Я переживаю через прощання з "Інтером". Зараз було б правильніше поділитися щирими почуттями. Я завжди говорив, що повернуся. Сподіваюся на це і зараз, коли виступаю за "Челсі". Якщо повернуся в Італію, то тільки в "Інтер", ніякого "Мілану" чи "Ювентусу".

Однак тепер він не потрібен "Челсі", а в міланському клубі він вороже налаштував проти себе весь клуб.

Найжорсткішу реакцію в інтерв'ю La Gazzetta dello Sport видав віце-президент "Інтера" і легенда клубу Хав'єр Дзанетті:

"Він зрадив нас. Ми дуже розчаровані. Ми очікували від Ромелу зовсім іншої поведінки - і як від професіонала, і як від чоловіка".

А ось, наприклад, що говорить Лаутаро Мартінес, експартнер Ромелу по "Інтеру", з яким, як здавалося, у нього були чудові стосунки.

"Я був розчарований. Я намагався зателефонувати Ромелу, але він жодного разу не відповів мені. Те ж саме він робив і з іншими моїми товаришами. Після стількох років разом, після стількох прожитих разом речей я був розчарований. Це його вибір. Бажаю йому всього найкращого".

Не залишився осторонь і колишній президент "нерадзуррі" Массімо Моратті.

"Пішов такий прекрасний центрфорвард, як Джеко, і замінити його буде непросто. Я спеціально не згадав Лукаку. Мені не сподобалися його обіцянки в той момент, коли він вів переговори з іншими клубами. Мені це не сподобалося, як і будь-якому вболівальнику "Інтера". Мене дуже розчарувало його ставлення. Краще, щоб в "Інтері" не було таких гравців".

І все ж: де Лукаку продовжить кар'єру?

Зараз Ромелу належить "Челсі", але «сині» схоже зовсім не розраховують на бельгійця. Дорога на «Джузеппе Меацца» для нього закрита. Ризикувати моральним становищем команди, повертаючи бельгійця ніхто не буде…

Варіант із "Ювентусом" ще можливий, але з кожним днем ця ймовірність зменшується. На початку серпня Фабріціо Романо повідомив, що бельгієць погодив умови особистого контракту з "Юве". Однак італійці поки не можуть домовитись з "Челсі" по умовах.

Єдиною надією для нього є інсайд від Corriere dello Sport, де повідомляють, що головний тренер "Юве" Массіміліано Аллегрі перебуває в постійному контакті з ним. А сам коуч дуже зацікавлений у нападнику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...