• Головна
  • В Україні планують остаточно закрити всі "кол-центри"
13:00, 31 травня 2023 р.

В Україні планують остаточно закрити всі "кол-центри"

В Україні планують остаточно закрити всі "кол-центри"

У Верховній Раді вирішили створити тимчасову слідчу комісію з розслідування незаконних фінансових операцій, шахрайства "кол-центрів", "фінансових пірамід" та іншої незаконної діяльності у сфері фінансових послуг. 30 травня за відповідний проект постанови №9264 на засіданні парламенту проголосувало 276 депутатів. При цьому 12 нардепів були проти створення такої ТСК, і всі вони - з фракції "Європейська солідарність". Загалом вона не дала жодного голосу "за".

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Delo.ua.

Спеціальна комісія буде впродовж року займатися розслідуванням імовірної неправомірної діяльності, пов’язаної з незаконними фінансовими операціями та шахрайством "кол-центрів", "фінансових пірамід", а також фінансово-освітніх організацій, які здійснюють свою діяльність без відповідних дозвільних документів.

Головою комісії визначено Олександра Куницького із фракції "Слуга народу", який і ініціював створення ТСК.

"На жаль, існує велика кількість "офісів", які спеціалізуються на обмані та зловживанні довірою населення в Україні та по всьому світу загалом. Жертвами фінансових аферистів стають люди з усіх куточків України, які безжально ошукані та ніколи не зможуть повернути свої гроші", - повідомив він.

За словами нардепа, оскільки такі випадки продовжуються, існує необхідність у здійсненні парламентського контролю та розслідуванні зазначеної діяльності.

"Чим частіше шахраї безкарно здійснюють неправомірні дії, тим більш витонченими та жорстокими стають їхні методи", - додав Куницький.

Зазначимо, що досить поширеним видом телефонного фінансового шахрайства в Україні є "кол-центри". Столицею цього порушення є Дніпро.

Моделі їх роботи постійно удосконалюються. Проте найчастіше вони працюють за схемами "дзвінок від співробітника правоохоронних органів", "від слідчого комітету", "від прокуратури", "від співробітника безпеки банку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...