Українці полюбляють суші найбільше з усіх у світі
«Ми, українці, полюбляємо суші майже так само, як японці, а обсяг вживаних ролів на душу населення у нас найвищий в світі».
Ми щиро здивувались такій новині, а шеф редактор здивовано доїв свою порцію ролів.
Тож, чому ми зраджуємо нашому борщу зі сметаною з японськими рулетами із рибою?
Шеф кухар Котосуші Сергій так описав ТОП-3 причини данному явищу.
№1: Суші в Україні – продукт інстаграмний
Доставка суші в Україні – послуга “інстаграмна”: кожен шматочок гарно порізаний та зібраний в коробочку, а ще, спеціально для наших вітчизняних гурманів, вибір рецептів суші є найбільшим у світі. Можете у цьому самостійно переконатися завдяки нашим сторінкам у соціальних мережах:
Справжній японський шеф кухар, якщо ви спробуєте замовити у нього «філадельфію», скоріш за все, зробить собі «сіпоку» та піде до праотців.
Тут Сергій задоволено посміхнувся, адже в Кото з його подачі, кількість ролів залишається не такою великою, все – заради свіжості. Чим менше інгредієнтів, тим краще обертати кожен з них. А тому, свіжість завжди на вищому рівні.
І дійсно! Ми, українці, з задоволенням вживаємо як класичні маки роли, так і «філадельфію» з лососем, ось нам – смачно. Тому й вибір ролів у нас в 2-3 рази більший у порівнянні з більшістю європейських країн.
№2: Висока конкуренція
В Україні дуже висока конкуренція у ресторанному бізнесі, а це сприяє зниженню цін і підвищенню якості страв.
Наприклад, в Європі ніхто не надає значення, якщо доставка займе 3 години, а замість фірмового пакету, роли будуть упаковані в звичайний пакетик. Там це вважається нормою, а у нас, як наслідок – «одна зірочка» та обурені відгуки.
До речі, оптимізоване меню і суші роботи з Японії дійсно допомагають Котосуші виконувати доставку швидше за всіх у місті, не використовуючи при цьому заготовок. В середньому терміни доставки по Дніпру, за які Кото доставляли нам суші-обід в офіс, лише 30 хвилин! Погодьтесь, це крутий результат.
№3: Розвинутий сервіс доставок
В Україні, та у Дніпрі зокрема, дуже розвинутий сервіс доставок. Якщо в Європі доставка це, як правило, лише додатковий сервіс від ресторану, то у нас існують повноцінні сервіси, які на 100% заточені під доставку.
А автоматизація деяких «онлайн ресторанів» дійсно неймовірна. Герої нашого сюжету, наприклад, повністю відмовились від паперу на кухні, а замовлення в 95% випадків відбувається без втручання оператора.
Всі ці «навороти» дозволяють готувати та доставляти суші за меншу ціну і набагато швидше, ніж це робиться в інших ресторанах України, і тим більше в Європі.