Доволі часто будь-яке незначне захворювання супроводжується болем у горлі та нежитем. Ці симптоми не є приємними та потребують прийому відповідних ліків задля покращення стану. Проте потрібно дотримуватися всіх особливостей приймання препаратів, щоб не погіршити стан здоров’я. Допомогти позбавитися від закладеності можуть протинабрякові для порожнини носа на сторінці Аптеки медичної академії. Подібні медикаменти ефективні під час риніту, алергічних запалень, інфекціях та гормональних змінах в організмі.

Особливість дії протинабрякових засобів

У наслідок набряку мембран через вихід рідин з кровоносних судин, людина може спостерігати запалення, які заважають хворому дихати. Це неприємне відчуття може супроводжуватися свербежем та викликати чутливість до сприйняття різких запахів. Тому варто використовувати препарати, які допоможуть позбавитися від неприємних симптомів та привести слизову оболонку носа до норми. Основними компонентами ліків є ефірні олії, антигістамінні інгредієнти в поєднанні з іншими компонентами, які комплексно діють на органи.

Загалом є три види протинабрякових ліків: короткої, середньої та довготривалої дії. Перший тип відрізняється дією до 6 годин та щадним впливом на організм, другий має більш помітний ефект тривалістю 8-10 годин, а третій варто приймати не більше 2 разів в добу через агресивну дію (викликають спазм судин, та під час надмірного використання можуть призвести до дисфункції слизової).

Також популярними для домашнього приймання є судинозвужувальні препарати туди, які за допомогою спеціальних компонентів діють на адренорецептори, у результаті чого судини повертаються до нормального розміру, завдяки чому зменшується набряк. Будь-які краплі не можна використовувати більше 10 днів, оскільки є ризик звикання та отримання залежності від препарату. Для того, щоб був максимальний ефект, варто чітко дотримуватися інструкції без фанатичного відношення до лікування.

Які краплі для носа можуть врятувати від закладеності?

Придбати краплі для носа можна в будь-якій аптеці, головне, що потрібно зрозуміти – який саме вид потрібен пацієнту. У такому випадку полегшити вибір може фармацевт, порекомендувавши найкращі пропозиції. А для самостійного вибору медикаменту варто прочитати блог АМА аптеки онлайн у вашому місті, де є безліч корисної інформації для споживачів. 

Серед протинабрякових препаратів варто виділити наступні:

  • Евказолін;
  • Нафтизин;
  • Фармазолін;
  • Назалонг;
  • Отривін;

Нокспрей та інші.

Деякі з них, зокрема Назалонг, мають також судинозвужувальну дію. Якщо пацієнтові потрібен саме такий ефект, то для купівлі варто розглянути такі варіанти, як Вікс Актив, Назо-спрей, Риназолі та інші. Детальніше зі списком дієвих препаратів можна ознайомитися на сайті Аптеки медичної академії, де можна замовити ліки за доступною ціною від надійних фармацевтичних компаній. Кожна людина може отримати безоплатну консультацію від фахівця, потрібно лише зателефонувати за номером телефону.