Мати квартиру в новобудові мріють дуже багато. Але деяких лякає той момент, що такі квартири продаються без оздоблення всередині. Це може здатися проблематично тільки з одного боку, а якщо розібратися, то є багато «плюсів» в покупці квартири в новобудовах. По-перше, розтрати на житло на етапі будівництва будуть менші, по-друге, нова сантехніка, потужна електропроводка також має величезне значення, по-третє - це можливість все зробити так, як душа забажає спочатку, а не переробляти ремонт після когось.

Отже, з чого потрібно починати після покупки квартири без оздоблення? Спочатку слід правильно прийняти квартиру, щоб скоротити витрати на ремонт. Для цього необов'язково володіти надприродними знаннями в сфері будівництва, а просто перевірити, чи все в порядку з:

  • вікнами;
  • системою опалення;
  • вентиляцією;
  • цілісністю конструкцій і предметів, які є в квартирі.

Це робиться для того, щоб в разі виявлення помилок, можна було вимагати гроші від компанії-власника новобудови, в якій знаходиться ваша квартира.

Після успішного приймання можна приступати до ремонту, який слід починати з далеких кімнат і робити його зверху вниз.

Як красиво оздобити стелі?

На сьогоднішній день існує декілька варіантів оздоблення стель: натяжні, підвісні і оброблені гіпсокартоном, а також панелі ПВХ. Натяжні стелі гарні тим, що їх просто і швидко робити, красиво виглядають, довговічні, не псуються, якщо житло, випадково, затоплюють сусіди. Підвісні стелі виглядають дуже оригінально. Що стосується гипсокартонових стель, то вони славляться тим, що не вимагають великих витрат і не віднімають багато часу на монтаж. У кухні і ванній можна зробити панелі ПВХ, які не бояться вологи і перепаду температур.

Цікаве оформлення стін

Після того, як зі стелями робота завершена, можна приступати до стін. Є два варіанти: штукатурка сухими сумішами і оздоблення гіпсокартоном. І той і інший варіант широко використовується при сучасних ремонтах. У першому випадку - це міцно і довговічно, але занадто багато роботи, а в другому випадку сам процес обробки займає набагато менше часу, дозволяє приховати дефекти стін, оскільки гіпсокартон є крихким матеріалом, то кріпити до стін важкі меблі не варто.

Обробляємо підлогу

І коли стіни готові, то можна переходити до підлоги, варіанти обробки якого, залежать від якості основи. При нерівній поверхні спочатку потрібна стяжка, а потім вже стелити фінішне покриття, сучасні види якого наступні:

  • можна постелити лінолеум;
  • сучасний ламінат;
  • паркет;
  • кахель;
  • ковролінове покриття.

Як бачимо, зробити ремонт в квартирі, коли будівельна компанія лише закінчила роботи, не так вже й складно. Suzirya-ltd - це можливість мати квартиру, в якій ще ніхто не жив.