Однією з особливостей дітей є та, що вони швидко ростуть. І придбані сьогодні светри, куртки чи чобітки вже через декілька місяців чи на наступний сезон будуть замалі. Тому питання придбання дитячого весняного взуття хвилює батьків досить часто. Важливим є цей момент і для магазинів. Тому, наприклад, купити Дитяче весняне взуття Каприз оптом вийде без проблем.

При виборі кросівок, чобітків, черевичок чи мокасинів дівчаткам та хлопчикам дуже важливо спиратися на якісні товари, пильно придивлятися до особливостей пошиву, використаних матеріалів, аксесуарів тощо. Бо дитина в будь-якому віці є достатньо активною. При цьому вона не дуже переймається питанням збереження взуття, що часто призводить до його псування.

Особливості дитячого весняного взуття

Багато виробників зацікавлені в тому, щоб у них купували товари. Тому вони створюють не тільки нові моделі на весну по зовнішньому вигляду, кольору чи матеріалу, а й пильно спостерігають за їх рівнем якості.

В даному випадку важливими будуть такі особливості:

  1. Стійкість до вологи та бруду. Так як в даний період року частіше за все можна зустріти не тільки мокрий сніг, а й дощ, багнюку тощо, тому взуття повинно витримувати всі ці впливи та залишатися сухим і цілим, щоб дитина могла почувати себе в ньому комфортно і не хворіла від переохолодження ніг. Погано показує себе матеріал, що швидко брудниться і потім тяжко відмивається. Особливо це стосується світлих кольорів мокасинів, кросівок.
  2. Відповідність кольору та фасону статі. Так як мова йде не тільки про хлопців, а й про дівчат, то важливо зосередитись на таких фасонах взуття на весну, які б пасували дитині, подобались візуально. А разом із тим мали відповідний статі колір. Частіше за все для дівчат це рожевий, помаранчевий, жовтий, червоний, голубий. Для хлопців це чорний та синій, коричневий. Якщо мова йде про кросівки, то для обох статей вони можуть суміщати по декілька яскравих кольорів. Фасон для дівчинки має бути більш витончений, ніжний. Таке взуття прикрашається стразами, блискучими елементами, хутром, принтом тощо. Для хлопців достатньо невеличких картинок, логотипів, поєднання кольорів.
  3. Наявність зручних та відповідаючих фізіологічним потребам устілок. Дуже важливим пунктом є відповідність моделі особливостям дитячої стопи. Краще, щоб ті ж самі черевички мали супінатори, які підтримають ногу, не дадуть їй стомлюватися та не стануть причинами розвитку плоскостопії.

Ось такими є основні особливості якісного та гарного весняного дитячого взуття. Саме на них треба спиратися при виборі моделей для покупки.

Види взуття на весну

Варто зазначити, що існує декілька типів взуття даного сезону. В залежності від погоди воно може бути:

  1. Теплим для волого та холодного періоду (перших місяців весни). Зазвичай воно робиться із шкіри, замші, нубуку. Ці матеріали дають можливість чобіткам не поглинати вологу, а навпаки виводити її з середини, якщо нога спітніла. Їх не зіпсують калюжі, сніг чи інші погодні негаразди.

  2. Відкритим та легким для сухої і теплої погоди (травня). Зазвичай в кінці даного сезону вже температура піднімається вище, сонце світить частіше та кількість опадів зменшується. Для такого періоду підійдуть моделі з невеликими утепленням чи взагалі без нього.

Відносно типу взуття як такого, виділяють наступне:

  1. Чобітки. На ранню весну підійдуть високі чоботи, що утеплюють не тільки стопу, а й ногу до коліна. Вони можуть мати утеплення по всій довжині чи тільки внизу. Частіше за все випускають моделі для дівчат. Вони бувають коричневими, бежевими, бордовими, фіолетовими. Прикрашаються вишивкою, стразами, стрічками, кольоровим хутром.

  2. Черевики. Досить популярні вони серед хлопців будь-якого віку, маленьких дітей, дошкільнят тощо. Черевики не високі, але бувають досить теплими. Зустрічаються моделі на ранню весну та на її кінець.

  3. Туфлі. Коли стане тепло можна діставати туфлі. Вони гарно виглядають на нозі, дають можливість підбирати під них святковий одяг. Часто використовуються школярами.

  4. Спортивні моделі. Для активних ігор на природі та спорту купують різноманітні моделі кросівок, мокасинів. Вони доступні та не дорогі. Активно використовуються дітьми.

Як бачимо, щоб купити взуття в роздріб чи оптом не потрібно витрачати багато часу на пошуки та сумніви. Щоб не прогадати з моделями важливо знати, на який період сезону будуть використані речі, для якого віку та статі вони орієнтовані, чи якісно виготовлені та чи відповідають модним тенденціям (так, це також важливо).

Якщо вірно обрати виробника, то купити в нього взуття для дівчаток та хлопчиків не буде важко. Воно буде носитися не один сезон, поки дитина не виросте. Справді гарні чобітки, черевики чи туфлі стильно виглядають та не псуються.