"Місяць мисливця" - символ переродження: над Дніпром можна побачити найяскравішу Повню року

Сьогодні, 17 жовтня, зійде найбільший Супермісяць року, який виглядатиме на 30% яскравіше звичайного. Його можна буде після заходу Сонця спостерігати жителям Дніпра.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на CBSNews.

Місяць Мисливця – багатовікова назва повного Місяця, що говорить про сезон полювання. Проте відомі й інші прадавні назви цього жовтневого красеня – Кривавий Місяць, Місяць-мандрівник або Місяць, що падає листям.

Відстань від Землі до Місяця коливається приблизно від 363 000 до 404 000 кілометрів. Коли під час повні Місяць знаходиться на ближній відстані, він стає супермісяцем. Таке явище трапляється лише три-чотири рази на рік, оскільки близькість Місяця до Землі рідко збігається з щомісячними повними місяцями.

Що кажуть астрологи про Супермісяць

Цей повний Місяць — один із найскладніших і найнеспокійніших за останні місяці. Він замкнеться у вкрай напружений аспект із Марсом і Плутоном, який може створити жорсткі непримиренні протиріччя і небезпечні/ травматичні ситуації.

"Місяць мисливця" готує нас до зустрічі Самайна — важливого свята, яке також називають Ніч Духів, або Ніч Предків. Це символічний час торжества переродження і взаємної трансформації життя і смерті.

Під час цього повного Місяця одні з ключових тем — боротьба за особисту свободу і свою ідентичність в умовах тиску. Ми можемо почуватися обмеженими у своїх діях, хоч і готовими до рішучих вчинків. Однак не забувайте: агресія та емоції призведуть вас до конфліктів, особливо у стосунках і на роботі.

Вплив на знаки Зодіаку

Оскільки Місяць у момент супермісяця перебуває близько до Землі, то і вплив супутника буде сильнішим. Під час фази повного Місяця наш супутник перебуватиме під керівництвом сузір'я Овна — вогняного та динамічного знаку, який характеризується сміливістю, впевненістю та пристрастю.

Як стверджують астрологи, повня в Овні посилить прояви особистої сили, лідерства, незалежності. Це багатьох підштовхне до сміливих кроків.

Водночас фахівці попереджають, що у цей період усі можуть стати вимогливими та егоїстичними. Необхідно контролювати свої емоції, щоб не допустити зривів та конфліктів. Найскладніше тримати себе в руках буде вогняним знакам Зодіаку: Овну, Леву і Стрільцю.

Втратити баланс ризикують водні знаки: Раки, Скорпіони та Риби. Астрологи радять їм сконцентруватися на поточних справах.

Для знаків Землі та Повітря повний Місяць у жовтні не принесе потрясінь або проблем, а пройде спокійно й подарує шанс проявити себе з кращої сторони.

Що варто зробити у повню у жовтні 2024

Астрологи радять у цей повний Місяць налаштуватися на позитивні думки й скористатися потужною енергетикою повні, щоб поповнити свої запаси енергії.

У період повного Місяця 17-18 жовтня варто:

  • прислухатися до себе;
  • переосмислювати пріоритети;
  • запускати нові проєкти;
  • миритися з тими, з ким у сварці;
  • займатися творчістю і саморозвитком;
  • закінчувати справи, розпочаті раніше;
  • займатися благодійністю і волонтерством.