Понад півсотні "шахедів" запустили по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру та багатоповерхівку

З 19:30 16 жовтня по 05:00 17 жовтня армія рф атакувала Україну ракетою та дронами. Більшість цілей збила на ППО, але зафіксовано п'ять влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях. Також є пошкодження внаслідок падіння уламків.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Ворог задав удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курської обл., а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

В результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях. Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони.

Наслідки на Миколаївщині

Ворог атакував енергетичну інфраструктуру, внаслідок чого є знеструмлення абонентів. Енергетики вже заживили більшу частину споживачів, роботи продовжуються. Постраждалих немає.

Наслідки на Київщині

Вночі ворог вкотре атакував Київщину БпЛА. Тривога тривала понад 8 годин. В регіоні активно працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Влучання в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури відсутні. Постраждалих немає. Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в одному з фермерських господарств сталося загоряння підсобного приміщення. Пожежа ліквідована. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки.

Наслідки в Києві

На Київ російські дрони заходили хвилями і з різних напрямків. З вчорашнього вечора і протягом ночі повітряну тривогу у місті оголошували 4 рази, сумарно небезпека тривала три з половиною години. Крім загрози БпЛА одна з тривог була повʼязана із загрозою застосування ворогом балістичної зброї.

Внаслідок злагодженої роботи протиповітряної оборони та інших складових сил оборони, всі російські БпЛА які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили). Попередньо, внаслідок атаки російських ударних дронів в Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. За інформацією на цю хвилину, на трьох поверхах будинку було пошкоджене скління вікон та внутрішнє оздоблення кімнат. Даних щодо потерпілих не надходило.