У Дніпрі та області швидко зростає захворюваність на коронавірус: хто під найбільшим ударом

На Дніпропетровщині швидко зросла захворюваність на коронавірус та ГРВІ. За останній тиждень виявлено 506 хворих на COVID-19, що на 11,5% більше, ніж попереднього тижня. Також зафіксували 8317 випадків ГРВІ — більше на 6,4%.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука.

За тиждень було зафіксовано летальний випадок. Одна хвора старша 60 років з лабораторно підтвердженим COVID-19, яка мала супутні стани та не була щеплена, померла.

Як пояснили в МОЗ, вразливими літніх людей до коронавірусу робить не вік, а хронічні захворювання. Уже відомо, що пацієнти, які мають діабет або інші хвороби, на жаль, частіше помирають від COVID-19, ніж здорові люди. Тому людям літнього віку рекомендовано вакцинуватися, близьким із їхнього оточення також треба зробити щеплення.

Кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19, які перебували на стаціонарному лікуванні – 54 (17% від госпіталізованих з ГРВІ), у тому числі двоє пацієнтів госпіталізовані до відділення реанімації та інтенсивної терапії.

Зареєстровано і 166 випадків гострих кишкових інфекцій, 1 випадок підозри на кашлюк у Зеленодольську та 3 підозри на гострий вірусний гепатит. Дотримуйтеся заходів безпеки, бережіть своє здоров'я та піклуйтеся про близьких.