В Україні був перший день осені без "шахедів": пауза може свідчити про два фактори

В Україні ніч на 14 жовтня ніч минула без "шахедів". Це затишшя вперше за 48 діб. Це може свідчити про успішний удар ЗСУ по складу з дронами під Єйськом, а також про потребу ворога накопичити більше таких безпілотників.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає редакція сайту 056.

На його думку, влучні удари Сил оборони змусили рф переглянути свою логістику. Через це ворог, ймовірно, взяв паузу, щоб переформатуватися і вийти на інші об'єми.

"Перший фактор, що все ж таки Україна успішно завдала ударів по одному зі складів зберігання "шахедів" в селищі Октябрське під Єйськом минулого тижня і це спричинило певний ефект.

Друге — це те, що росії зараз потрібна певна пауза для того, щоб, скажімо, почати використовувати і накопичити більше", — пояснює Мусієнко.

Він зазначив, що влучні удари Сил оборони змусили рф переглянути свою логістику. Через це ворог, ймовірно, взяв паузу, щоб переформатуватися і вийти на інші об'єми.

"Думаю, що жовтень стане індикатором того, як довго росія може підтримувати ось таку інтенсивність обстрілів "шахедами", як вони показали у вересні. І ось це буде індикатором того, на скільки у ворога вистачає запасів взагалі, на скільки справляється їх виробництво, як швидко вони можуть ці запаси поновлювати", — вважає Мусієнко.

За його словами, така пауза не буде довготривалою і рф не відмовиться від використання "шахедів".

"Треба розуміти, що протягом певного періоду часу ці атаки знову ж таки можуть поновитися. Але разом з тим українські Сили оборони ведуть постійну роботу з пошуку місць зберігання "шахедів" для подальшого їх ураження", — зазначив Мусієнко.

Він зауважив, що росія розширює виробництво "шахедів". Імовірно, їх можуть почати виготовляти в Кабардино-Балкарії біля міста Нальчик.