Вибухи на Дніпропетровщині та Одещині: як спрацювала ППО та що відомо про наслідки

У ніч на 8 жовтня армія рф вдарила по Україні ракета та дронами. Всього збито 18 "шахедів", один з них ліквідували в просторах Дніпропетровщини.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Із 19.00 7 жовтня по 08.30 8 жовтня війська рф тримали в напруженні захисників неба та мирних мешканців низки регіонів. Ворог задав удару по Одещині двома балістичними ракетами Іскандер-М із окупованого Криму, а також 19-ма ударними БпЛА із Приморсько-Ахтарська, рф.

В результаті протиповітряного бою усі ворожі безпілотники ліквідовано у Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій та Тернопільській областях: 18 збито авіацією, зенітними ракетними підрозділами, мобільними вогневими групами та РЕБ Сил оборони України, ще один ударний БпЛА повернувся в росію.

Наслідки на Одещині

Російські агресори з опівночі і до світанку, протягом чотирьох годин, тероризували Одещину ударними безпілотниками. На щастя, обійшлося без людських жертв та постраждалих.

У Чорноморську, внаслідок атаки, сталося загорання квартир на 4-му, 5-му та 6-му поверхах. Пожежу площею 100 м2 оперативно ліквідували наші вогнеборці.

Також в Одеському районі пошкоджено перекриття та стіни адміністративно-виробничої будівлі з подальшим загоранням, вогонь на площі 50 м2 було ліквідовано. Ще один безпілотник впав на відкритій території без детонації.