Добудова фортифікацій на Дніпропетровщині: чи пов'язано це із втратою Покровська

ЗСУ зводять нові або добудовують інженерно-фортифікаційні споруди у бік Павлограда до Дніпра. Це викликало панічні настрої у суспільства, що нібито у такий спосіб українській бійці готуються здати Покровськ. Але це не так.

Про це повідомив військовий експерт, майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман пояснив 24 Каналу, що це прописано у правилах.

За його словами, ЗСУ зводять фортифікації на Дніпропетровщині, щоб бути готовими до будь-яких дій ворога.

"Будь-яка армія, навіть російська, роблячи наступальні дії позаду себе, одразу будує певні фортифікації. Це прописано у правилах, як себе мають поводити збройні сили. Фортифікації будуються не тому, що ми здамо якісь позиції, а для того, щоб в будь-якому випадку бути готовими. Не більше", – наголосив він.

Він пояснив, що ЗСУ зводять фортифікації на Дніпровщині для готовності до дій ворога, а не через плани здати Покровськ. Їх необхідно будувати, щоб можна використовувати у різний спосіб. Наприклад, під час наступальних дій ЗСУ можна використовувати їх як певні бази, місця для зберігання або навчання.

Як зазначив Олексій Гетьман, навіть російські воєнкори кажуть, що навряд чи окупанти будуть робити якісь потужні наступальні дії за Вугледаром найближчим часом. Адже їм потрібно привести себе до ладу після боїв за це місто.

"Тиждень – два тижні тому багато експертів розповідали нам, що нібито "відкриваються якісь ворота", зараз ворог після Вугледара може рухатись "ледь не до Львова". Нічого цього не відбулося і навряд чи відбудеться. Тому що там і далі за Вугледаром ми тримаємо оборону", – сказав він.

Військовий експерт закликав не поширювати панічні настрої та зберігати спокій щодо подій, які зараз відбуваються.