Над Україною збито 32 "шахеди" та дві ракети: як спрацювала ППО на Дніпропетровщині та які наслідки атак

З 20:00 6 жовтня по 08:30 7 жовтня армія рф тримала в напруженні наших захисників неба. ППО збила 32 дрони, 4 з яких - на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та зведення ОВА.

Вночі противник задав удару балістичною ракетою Іскандер-М, керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей. Одна з них прилетіла в Павлоград Дніпропетровської області.

Близько 08:20 год ворог атакував трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту – Саваслєйка).

Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 80-ти повітряних цілей. В результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох ракет «Кинджал» на Київщині та 32 ворожих ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях.

Зафіксовано декілька влучань ворожих ударних БпЛА у прифронтовій Харківщині. Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ.

Наслідки на Київщині

В одному з районів області зазнали пошкоджень три приватні будинки, складське приміщення та два автомобілі. Інформація про постраждалих наразі не надходила. На місці продовжують працювати профільні служби.

В Києві внаслідок ракетного удару по столиці зафіксовані падіння уламків в трьох районах Києва: Солом’янському, Шевченківському і Голосіївському. Пошкоджень зазнали: три автомобіля, дах житлового будинку, покрівля супермаркету. Решта уламків впали на відкритій місцевості без наслідків. Інформація щодо постраждалих не надходила.

Наслідки на Хмельниччині

Сьогодні вранці, під час сигналу «Повітряна тривога», ворог атакував Хмельниччину ракетами. Один із трьох «Кинджалів» влучив у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Влучань по цивільній і критичній інфраструктурі не було. Станом на цю годину звернень щодо травмованих, загиблих немає. Пожеж не зафіксовано.

Наслідки на Сумщині

Напередодні окупанти здійснили атаку БПЛА по приватному житловому сектору міста, внаслідок чого значних руйнувань зазнав одноповерховий житловий будинок. Виникла пожежа. Крім того, співробітники ДСНС евакуювали літню жінку із сусіднього помешкання, двері якого деформувало вибуховою хвилею. За попередніми даними, травми отримали 4 людини, серед них 1 дитина. Пошкоджено 9 будинків, 2 гаражі, 3 автомобілі.