Підвищення тарифів на світло у Дніпрі: в YASNO зробили заяву

Вчора в інформаційний простір України ввірвалися новини, що з 2025 року значно зросте ціна на електроенергію. Сьогодні громадян заспокоїли, спростувавши цю інформацію та розкритикувавши "експерта".

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив, що вартість електроенергії для населення у 2025 році зросте до 6,5-7 гривень за кВт-год. Посилався він на енергетичні компанії, що постачають світло у Дніпрі.

“Це озвучили представники ДТЕК та YASNO. Попри обіцянки уряду не підвищувати вартість на комунальні послуги, це стосується лише декількох послуг”, – наголосив він.

Проте сьогодні гендиректор Yasno Сергій Коваленко цю інформацію назвали "брехнею". За його словами, тарифи на світло для населення не планують підвищувати. Рішення щодо зростання цін на електроенергію ухвалює Кабінет міністрів.

"От інколи хочеться прям трішки виписати за брехню. Бо окрім нервів та паніки серед людей, брехня доводить до перевантажень першу лінію підтримки.

Але ж ми всі дорослі люди, тому просто продовжимо нести інформацію та розʼяснювати про те, що відбувається.

По-перше, YASNO і представники нашої компанії нічого не казали про тарифи на електроенергію для населення.

По-друге, це питання знаходиться виключно в компетенції Кабміну. І від них теж не було ніяких заяв та оголошень.

По-третє, довіряйте офіційним джерелам інформації, а не чуткам від «експертів», які вирішили використати бренд для підсилення своїх фантазій", - написав він.