Найвищий рівень небезпеки: влада Дніпропетровщини звернулась до мешканців

На Дніпропетровщині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки. Зберігатиметься вона протягом п’яти днів. Тому дуже важливо дотримуйтеся правил поводження з вогнем.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДніпроОВа та ДСНС України у Дніпропетровській області.

Спалення сміття чи сухостою може обернутися надзвичайною ситуацією. Щодоби рятувальники ліквідують загорання в природних екосистемах.

"Не так давно Дніпропетровщина вже приборкувала масштабні займання в екосистемі. До їх ліквідації залучали понад тисячу рятувальників. А ще поліціянтів, лісівників і комунальників. У війну задач у них побільшало. Тож не додаваймо клопоту. Будьте свідомими – бережіть екосистеми", - написав голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Протягом 1 жовтня, пожежно-рятувальні підрозділи у Дніпропетровській області здійснили 71 виїзд для ліквідації пожеж на відкритих територіях.

Вогнеборці загасили 3 загорання у лісі, 56 займань сухої рослинності, 1 пожежу на сільгоспугідді та 9 загорань, де осередком було сміття. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 70 га.

"Вкотре закликаймо дотримуватись правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Не розводьте відкритий вогонь поруч із будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

Пам’ятайте, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність", - звернулись рятувальники.

Новини компаній
15:00, Сьогодні
Новини компаній
09:00, Сьогодні