Випробування можна здолати, маючи міцну віру: сильні молитви на Покров Богородиці

Для українського народу сьогоднішній день справді особливий. З особливою молитовністю і побожністю наші віряни відзначають сьогодні свято Покрова Пресвятої Богородиці. Це свято не лише релігійне, воно для нас також історичне, світоглядне, пов’язане з боротьбою і захистом нашої свободи, незалежності, ідентичності, православної віри та Української Церкви.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ПЦУ.

В день свята Покрова ми відзначаємо й День українського козацтва, а також День захисників і захисниць України – що сьогодні, в час війни з сусідньою терористичною державою, для нас набуває особливого значення. Наш народ віками боровся проти поневолення, і нині змушений захищати свою незалежність, самобутність, право на існування.

"Українці з покоління в покоління у молитвах взивали до Божої Матері, просячи у Неї порятунку, а найперше – захисту від ворогів - видимих і невидимих. І ми віримо, що як заступництво Богородиці допомагало нам у минулому, так допоможе Вона і в майбутньому, благословить наш народ перемогою в боротьбі за правду і свободу, волю і незалежність.

Віримо, що Пречиста Матір Божа молиться за нас, бо мільйони голосів у молитві звертаються до Неї вдень і вночі: «Покрий нас від усякого зла чесним Твоїм омофором!». І нехай за молитовним заступництвом Пречистої Діви Її Син, а наш Спаситель, звершить все на благо", - йдеться в дописі.

Треба протистояти викликам

Як сказав в переддень свята, Митрополит Епіфаній, наші молитви за перемогу України, за перемогу правди, добра і світла, адже ми знаємо з історії, що добро завжди перемагає.

"Тож надалі разом будемо протистояти викликам, якій йдуть з боку агресора, і ми досягнемо нашої перемоги та утвердимо справедливий мир для України.

Ми підносимо наші молитви до Богородиці, Яка невидимо в цей непростий час випробувань війною простирає над нами невидимо Свій омофор, оберігаючи всіх нас від усякого зла", – сказав він.

Він згадав, як встигло змінитися життя усіх українців: ми пройшли випробування пандемією, а тепер проходимо випробування війною…

"Ці випробування можна здолати, маючи міцну віру в Бога та перебуваючи в єдності між собою, роблячи все від нас залежне, кожен на своєму місці і в потрібний час.

Зараз триває боротьба. Боротьба за наше спільне українське майбутнє. І питання стоїть досить гостро: чи ми будемо, чи ми не будемо. Ми засвідчили, що ми будемо! Ми будемо боротися за наше вільне й незалежне майбутнє у родині європейських народів. На жаль, ми за це платимо дуже велику ціну. Але ми духовно сильні. Ми витримали і засвідчили на весь світ, що перед викликом зла ми вміємо гуртуватись. І ворог цього не врахував. Не врахував, що ми є духовно сильними, вміємо єднатися перед обличчям зла і давати відсіч", – сказав Митрополит Епіфаній.

Він закликав поважати, шанувати і надавати посильну допомогу всім захисникам і захисницям, які боронять нашу незалежність. Їм та їхнім родинам дуже потрібна підтримка, насамперед, духовна, а також наша молитва.

"Разом, з вірою в Бога, ми сильні й непереможні. А тому перемога буде обов’язково за нами", – наголосив Предстоятель.

Молитви про захист

Пресвята Діва Марія, прийми молитву цю від мене, слуги Твоєї, і Піднеси її до Престолу Бога Сина Твого, та милостивий Він буде проханням нашим. Вдаюся до Тебе як до заступниці нашої: почуй нас, що моляться тобі, покрий нас покровом твоїм, і випроси у Бога, Сина Твого, нам всіх благ: подружжю – любові та згоди, дітям – послуху, скривдженим – терпіння, скорботним – благодушності, всім же нам – дух розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти й правди. Амінь.

***

Пом'яни нас у твоїх молитвах, Діво Богородице, та не загинемо за множення гріхів наших, покрий нас від усякого зла і лютих напастей. Бо сподіваємося і, твого покриву свято вшановуємо, тебе величаємо. Амінь.

О, Владичице Пресвята, змилуйся над немічними людьми твоїми, позбав нас зневіри, відчаю, гніву, ворожнечі, недовір'я, заздрощів, наклепу, ненависті, марнославства і гордощів бісівських, а відтак зглянься на всіх нас милістю Твого заступництва.

Підійми нас із глибини гріховної та просвіти сердечні очі наші, щоб бачити Спасіння. Будь милосердною і тут, і там: як на стороні земного буття, так і на Страшному Суді Сина Твого. Ти після Бога перша наша Надія і Заступниця всіх, хто прибігає до тебе з вірою.

Збережи соборність землі нашої Української, покрий нас Святим Твоїм Омофором від зазіхання злих нечистих сил та усякого супостата, нехай буде в країні правда Господня, та хай збережуться в народі мова та звичаї. Бо молимося до Тебе, Пречиста і Непорочна Діво, як до Всемогутньої Заступниці та Винуватиці Спасіння нашого і величаємо Святе та Величне ім'я Отця і Сина і Святого Духа в Троїці. Славимо Бога нині, повсякчас і навіки-віків. Амінь.

Молитви про заміжжя

Пресвята Богородиця, почуй смиренну молитву з глибини серця дівочого мого. Дай мені чоловіка чесного і благочестивого, щоб ми в любові з ним і в злагоді прославляли тебе і милосердного Бога: Отця і Сина і Святого Духа, нині й повсякчас, і навіки-віків. Амінь.

***

О, Пресвята Діво Маріє, збережи мене від гордості й самолюбства, дай же мені охоту до праці й благослови труди мої. Як Закон Господа Бога нашого наказує людям у чесному подружжі жити, то приведи мене, Матір Божа, до нього, не для догоджання бажанню моєму, а для виконання призначення Отця нашого Святого, бо Він Сам сказав: "Недобре чоловікові бути одному і, створивши йому жінку на помічницю, благословив їх рости, множитися і населяти землю". Амінь.

Молитви за дітей

Про Пресвяту Владичицю Диво Богородицю, спаси і збережи під покровом Твоїм дітей моїх (імена), усіх юнаків і немовлят, хрещених і безіменних, і тих, що в утробі материнській. Покрий їх ризою Твого материнства, вирости їх у страху Божому і в покорі батькам. Виблагай Господа мого і Сина Твого, щоб дарував їм корисне для спасіння їхнього. Доручаю їх материнському пiклуванню Твоєму, бо Ти є Божественною Покровою рабам Твоїм. Амінь