Війська рф випустили по Україні понад два десятки дронів: скільки збили

З вечора 28 вересня Повітряні сили ЗСУ повідомляли про пуски та рух "Шахедів. Рух ворожих дронів фіксували в Одеській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській та Полтавській областях.

Редакція сайту 056 розкаже про ситуацію в Україні станом на ранок.

Під ранок російські війська атакували Запоріжжя. Окупанти випустили понад 10 КАБів по місту. Зруйнована багатоповерхівка та приватні будинки, четверо осіб постраждали. Під завалами може перебувати людина.

"29 вересня з 5:25 до 6:00 години ранку ворог наніс наймасованіших авіаційних ударів по місту Запоріжжю. Попередньо, у результаті подій 4 людей були поранені, з них один врятований", - розповіли рятувальники.

Про деталі нічної атаки повідомили у Повітряних силах України. За даними військових, вночі, 29 вересня 2024 року, окупанти знову влаштували атаку по українських містах. 

"Противник випустив по Україні 22 ударних БпЛА типу "Shahed". У результаті протиповітряного бою авіацією, МВГ та РЕБ Сил оборони України збито 15 ударних БпЛА у Сумській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. Внаслідок протидії РЕБ ще п’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено, попередньо без наслідків", - йдеться у повідомленні.