Хтось вніс в список на перейменування: міськрада Павлограда подала позов на Інститут Національної пам’яті

19 вересня згідно з постановою Верховної Ради у Дніпропетровській області перейменували Новомосковськ та Першотравенськ. Павлоград з цього списку виключили, але історія з перейменуванням не завершилася.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Незалежний портал.

Міська влада подала позов на Український інститут Національної пам’яті, щоб виключити місто зі списку на перейменування.

"Ми вважаємо, що місто назване на честь святого Павла. Але хтось вніс наше місто в список на перейменування і на якій підставі — відповідь на це питання ми не можемо отримати від Інституту національної пам’яті вже більше року. Спочатку з’явився список, потім ― експертна комісія, потім ― комісія, яка є дорадчим органом.

Так хто включив Павлоград у список на перейменування? Дайте нам підтвердження, що Павлоград названий на честь «спадкоємця російського престолу Павла». Хоча навіть є указ Катерини Другої про позбавлення його спадкоємства престолу. Нема підтверджень, що наше місто названо на честь цього Павла", ― сказав міський голова Анатолій Вершина.

За його словами, у Павлограді навіть перенесли День міста у День апостолів Петра і Павла — 29 червня.

"Ми вважаємо, що Український інститут Національної пам’яті України діяв непрофесійно і з порушенням процедур. Ми направили позов в адміністративний суд про те, що незаконно внесене місто в реєстр на перейменування і з вимогою виключити його", ― зазначив Вершина.

Справу розглядатиме адміністративний суд Київщини.

Він навів приклад, що в Одеському районі село Надеждівка захотіло перейменуватися на «Шампань», але після листа з Посольства Франції — місто виключили зі списку на перейменування

Політична реклама
15:00, Сьогодні