Мародерили та розпродували: на Дніпропетровщині затримано серійних крадіїв

У Нікополі на Дніпропетровщині поширюється мародерство. Страждають від нього багато домівок людей, які виїхали. А деякі мешканці навіть через це не хочуть виїжджати, та сидять під обстрілами охороняють. Днями поліція затримала серійних крадіїв.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Протягом квітня чоловіки винесли з приміщення зруйнованого спортивно-оздоровчого комплексу майно на суму понад 65 тис. грн.

З заявами про крадіжки до Нікопольського районного управління поліції звернулись троє потерпілих. Провівши ряд слідчих заходів, оперативники кримінальної поліції встановили причетність двох місцевих мешканців 34 та 36 років до вказаної низки майнових злочинів.

З’ясувалося, що фігуранти не вперше нехтують законом та здійснюють крадіжки зі зруйнованих будівель, після чого вивозять викрадене на автівці та розпродують. Користуючись відсутністю власників домоволодінь, підозрювані безперешкодно заходять в приміщення й викрадають майно громадян. Частину майна правоохоронцям вдалося повернути.

17 вересня слідчі повідомили фігурантам про підозру за 7 фактами кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.185 (крадіжка вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.