Нічна атака по Україні: пошкоджено житлові будинки та енергооб'єкти

У ніч на 18 вересня російські окупанти завдали удару трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з повітряного простору окупованої Херсонщини. Також запустили 52 ударних БпЛА із районів Курськ та Єйськ.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та військові адміністрації.

До відбиття повітряного нападу противника залучались: авіація, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 46 ударних БпЛА. Крім того, через активну протидію засобів РЕБ Сил оборони України, п’ять БпЛА локаційно втрачені, ще один ворожий ударний безпілотник – полетів у росію.

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей. Є пошкодження сільськогосподарської техніки, попередньо, обійшлось без жертв і постраждалих. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській та Полтавській областях.

Наслідки на Кіровоградщині

Внаслідок ворожої атаки в обласному центрі пошкоджено кілька житлових будинків обласного центру. В одному з дворів сталася пожежа. На жаль, є загиблий. Легкі поранення отримала 90-річна жінка. Медики вже надали їй допомогу. Госпіталізації не потребує. Всі відповідні служби працюють на місці.

Наслідки на Черкащині

За попередньою інформацією, в межах області силами ППО та радіоелектронної боротьби знищено 16 БпЛА противника. Без потерпілих. В одному випадку ми мали загоряння лісової підстилки через падіння уламків. Пожежа вже ліквідована. Обстеження території триває.

Наслідки на Миколаївщині

Уночі, 18 вересня, о 03:45 ворог атакував район крилатою ракетою, попередньо Х-59. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків виникла пожежа сухої трави на території сільськогосподарського підприємства, яка була оперативно ліквідована вогнеборцями. Вибуховою хвилею пошкоджено сільськогосподарську техніку та зруйновано паркан. Постраждалих немає.

Наслідки на Київщині

Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих немає. Падіння уламків збитих цілей фіксується поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості. В одному з районів ліквідована пожежа сухої трави.

Наслідки на Сумщині

В ніч на 18 вересня ворог завдав авіаційний удар по енергетичних об’єктах міста Суми, застосувавши БпЛА типу “Шахед”. Попередньо, люди не постраждали. Проводиться ліквідація наслідків ворожого удару.

Внаслідок ворожих атак енергосистема області працює в напруженому режимі. Споживачів просять зменшити споживання електроенергії, особливо у пікові години.