Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня

Сніданок – це найкращий спосіб зарядити організм енергією з самого ранку. Правильний прийом їжі в період з 07:00 до 10:30 підвищує працездатність майже на третину. Він має бути насиченим, корисним та смачним.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ЗнаЇмо.

Пропонуємо кілька варіантів корисних сніданків. Обирайте собі до смаку та фантазуйте.

1. КАШІ. Обирай на сніданок цільнозернові: вівсяну, гречану, пшоняну, ячну тощо. Їх можна зробити більш пікантними, додавши білковий продукт (яйця, сир, м’ясо, рибу), овочі та зелень.

Або вони можуть бути більше схожими на десерт, якщо додати ягоди, фрукти, сухофрукти та горіхи. Корисно додавати до каш (а також і до інших страв) насіння: соняшникове, гарбузове, лляне, кунжутне.

2. ЯЙЦЯ. Варені, смажені, омлет, скрембл, яйця пашот — варіантів приготування яєць дуже багато. Деякі з них настільки прості, що їх легко засвоїть і дитина. Яйця є одним із найкращих продуктів для сніданку, оскільки вони містять повноцінний білок, який легко засвоюється та дає відчуття ситості надовго. До страв із яєць додавай овочі, зелень та цільнозерновий хліб — так ти отримаєш усі необхідні речовини для чудового початку дня.

Куряче яйце містить до 14% денної норми білка, великий запас необхідних амінокислот, без яких неможливе нормальне функціонування організму. А ще основні вітаміни та мінерали, а також антиоксиданти, які допомагають від багатьох хвороб.

3. СИР КИСЛОМОЛОЧНИЙ. Сирники, сирні запіканки або просто сир зі сметаною — гарні й поживні варіанти сніданку. Додавайте до них фрукти, сухофрукти, ягоди, горіхи та насіння, щоб отримати якомога більше корисних речовин.

Не зловживайте цукром, джемом і медом — помірність у споживанні солодкого важлива для здоров’я зубів і збереження нормальної ваги.

4. МЛИНЦІ. Такий сніданок також може бути корисним, якщо приготувати млинці із цільнозернового борошна та з’їсти їх із фруктами чи ягодами, додавши сметану чи несолодкий йогурт.

А ще до тіста для млинців можна додавати зелень або овочеві пюре, наприклад, подрібнений шпинат, пюре із буряка чи гарбуза — так звичайні млинці перетворяться на дуже корисну та яскраву страву.

5. ОЛАДКИ. Страва, яка просто ідеально підходить до сніданку. Їх готували наші мами і бабусі. Це просте блюдо відмінно впишеться в будь-яке меню. Рецептів оладок є багато: звичайні з тіста, з додаванням яблук чи вишень; з бачків.

6. БУТЕРБРОДИ. Це корисний сніданок, якщо робити його без білого хліба і дешевої ковбаси. Наприклад, можна взяти зерновий хліб або з висівками. Намазати на нього перетертий сир із зеленню, а згори викласти шматок відвареного м'яса – це і смачно і корисно. Або інші варіанти.

6. М'ЯСО З ОВОЧАМИ. Відварне пісне м'ясо та відварені овочі – це відмінний варіант білкового сніданку. Якщо не любите парові страви, скористайтеся духовкою.

Читайте також: