Користь авокадо: вчені з'ясували, як цей суперфрукт покращує здоров'я

Стиглі підходять для тостів, салатів, гамбургерів. Їх їдять і просто нарізаючи шматочками. Ці фрукти містять мало вуглеводів, але багато корисних жирів і клітковини. До того ж коштують де так дорого. Наприклад, зараз у Дніпрі у супермаркеті Сільпо на одну штуку ціна 39,99 грн.

Редакція сайту 056 з посиланням на дослідження видання New York Times розповість, у чому полягає користь авокадо.

Контроль рівня холестерину в організмі

Дипломована дієтологиня і доцентка Техаського університету Елізабет Клінгбейл розповіла, що користь авокадо зумовлена вмістом мононенасичених жирів, які відрізняються від насичених жирів, що містяться в м'ясі та молочних продуктах.

"Мононенасичені жири можуть знижувати рівень ЛПНЩ-холестерину, тоді як насичені жири його підвищують. Таким чином, авокадо може допомогти регулювати рівень холестерину, особливо якщо його вживати замість м'яса, сиру і масла", - розповіла вона.

Зниження ризику серцевих захворювань

Дослідження доктора Френка Ху з Гарвардської школи громадського здоров'я показало, що люди, які з'їдають щонайменше дві порції авокадо на тиждень, мають на 21% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Доктор Мартін Кольмаєр з Університету Північної Кароліни також зазначає, що складно визначити, який саме продукт впливає на здоров'я. Можливо, користь авокадо відображає зменшення споживання менш корисних продуктів, а люди, які вживають авокадо, зазвичай дотримуються здоровішої дієти.

Підтримка здоров'я кишківника

Авокадо має найвищий вміст клітковини серед усіх фруктів. Доктор Чжаопін Лі з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелес вважає, що авокадо містить багато клітковини, яка допомагає підтримувати здорову вагу і сприяє здоров'ю кишківника.

Кишкові бактерії перетравлюють клітковину, виділяючи постбіотики, які впливають на загальне здоров'я. Здорові бактерії також можуть сигналізувати мозку про ситість. До того ж авокадо може допомогти досягти щоденної норми споживання клітковини. Цілий авокадо містить близько 10 грамів.

Багаті на вітаміни та мікроелементи

Дієтологиня Клінгбейл каже, що авокадо містять вітамін Е, який підтримує здоров'я шкіри. Лютеїн у складі авокадо допомагає зберегти гостроту зору, зазначає доктор Кольмаєр. Крім того, авокадо містить більше калію, ніж банан. Калій допомагає знизити високий кров'яний тиск.