Вночі Україну атакували 26 "шахедів": скільки збила ППО та які наслідки

У ніч на 13 вересня противник атакував 26-ма ударними БпЛА типу «Shahed». Запустив їх з районів Приморсько-Ахтарськ – рф, Чауда – Крим. 

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, підрозділами мобільних вогневих груп та РЕБ Сил оборони України збито 24 ворожих ударних БпЛА. Їх ліквідували у межах Миколаївської, Одеської, Хмельницької та Івано-Франківської областей. 

Наслідки на Івано-Франківщині

Наразі всі відповідні служби ліквідовують наслідки повітряної атаки. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. 

Наслідки на Хмельниччині

Вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», було збито 2 ворожих БпЛА типу «Shahed». Наразі звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна не надходило. 

Наслідки в Одеській області

Протягом майже години тривала напружена бойова робота сил ППО. Внаслідок падіння уламків в Одесі та районі, за попередньою інформацією, пошкоджено: 4 гаражі, скління у 20-ти приватних житлових будинках, 4 легкових автомобілі та дві прибудови до житлових будинків. Постраждала одна людина: у 74-річного чоловіка різана рана руки. Допомогу медики надали на місці. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одещини. 

Наслідки на Миколаївщині

У ніч на 13 вересня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено три БпЛА типу «Shahed 131/136». О 23:05 ворог атакував Миколаїв "шахедами". В результаті бойової роботи сил та засобів протиповітряної оборони уламки збитого БпЛА впали на територію продовольчого підприємства. Внаслідок чого виникла пожежа, яка була оперативно ліквідована вогнеборцями. Постраждалих немає. 

Новини компаній
17:00, Вчора