Проводив пуски ракет: над Чорним морем знищили російський Су-30СМ

В ніч проти 11 вересня російський Су-30СМ злетів з аеродрому "Саки" для пусків ракет Х-31П, проте зник з радарів. Його у Чорному морі поцілили наші розвідники. Таким чином він став 369 ворожим літаком, знищеним за час повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Перед своєю ліквідацією, Су-30СМ разом із Су-35, перебуваючи над морем на північ від Севастополя, проводили пуски ракет Х-31П. Су-30СМ випустив 4 ракети з 6 доступних, (стріляли по вежах у морі) після чого зник з екрану радарів.

Ворожий винищувач збили влучанням з ПЗРК, під час операції. Він належав до складу 43 окремого морського авіаційного полку вкс рф, який базується на аеродромі міста Саки у тимчасово окупованому Криму.

"Окупанти втратили зв’язок зі своїм бойовим бортом 11 вересня 2024 року близько 5 ранку. Орієнтовно через три години росіяни розпочали пошуково-рятувальну операцію із залученням літака Ан-26, а також гелікоптерів Мі-8 та Ка-27.

В обідній час загарбники доповіли командуванню про виявлену в морі, за 70 кілометрів на північний захід від мису Тарханкут, характерну пляму від авіаційного пального, а невдовзі побачили і уламки знищеного Су-30СМ.

Вартість такого літака становить орієнтовно 50 мільйонів доларів.

Боротьба триває! Слава Україні!", - йдеться в повідомленні.