Вибух на Дніпропетровщині: виникло сильне задимлення

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Черговий вибух пролунав сьогодні, о 10:43, під час повітряної тривоги. Внаслідок атаки є постраждалі.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

О 10:41 Повітряні сили написали про загрозу застосування балістичного озброєння зі сходу. А за хвилину до вибуху попередили: "Кривий Ріг - в укриття!".

Зазначимо, що вибух, який пролунав у Кривому Розі, було чутно в ефірі марафону під час включення начальника районної військової адміністрації Євгена Ситниченка. В цей момент він розповідав про завершення пошукових робіт на місці ракетного удару в ніч на 27 серпня.

Після вибуху у місті видно задимлення. Влада Кривого Рогу попросила чекати на офіційну інформацію.

"Кривий Ріг. Вибух. Нічого не знімаємо та не викладаємо в інтернет", - написав голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Деталі вибуху повідомив голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

"Коли Кривий Ріг у жалобі, ворог знову атакує. І вкотре цілить по цивільним. На зараз відомо про 3 постраждалих. У місті пошкоджені інфраструктура та авто. Також сталося займання", - написав він.

Змушені вкотре нагадати: надмірна інформаційна увага шкодить Силам оборони України! Звертаємось до громадян, представників ЗМІ та лідерів громадської думки: ми боремося проти хитрого та підступного противника, який вивчає наш інформаційний простір для вчинення подальших терористичних дій проти України. Закликаємо не поширювати жодної інформації про роботу підрозділів протиповітряної оборони та дотримуватися простих правил оприлюднення інформації:

  • не розповсюджуйте інформацію без відома офіційних структур щодо підготовки та ведення ЗСУ бойових дій;
  • не транслюйте/знімайте переміщення військової техніки;
  • не фіксуйте місця обстрілів та роботу ППО;
  • не повідомляйте інформацію про місця виробництва/збуту нових видів озброєння.

Розповсюдження даних матеріалів шкодить обороноздатності країни та карається позбавленням волі на строк від 3 до 12 років, залежно від ступеня тяжкості злочину. Працюйте задля перемоги, а не на користь ворога!