Чи будуть заморозки, рекордна спека та закінчення літа за календарем: прогноз погоди на серпень для Дніпра

У серпні світловий день в Україні скоротиться більш ніж на півтори години. Тобто сонце буде все менше гріти. І в цьому місяці вже не має бути тривалої 40-градусної спеки. Проте досить спекотна температура затримається на Дніпропетровщині довше, ніж в інших центральних областях України.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

За інформацією Укргідрометцентру, в серпня очікується антициклональна, тобто безхмарна і суха погода. Останній місяць літа прогнозується теплішим за норму на 2 градуси. В окремі дні може бути холодніше, а в окремі дні – спекотніше, ніж у липні.

"Вдень буде жарко, як у липні, зате ночі стануть холоднішими. Повторення екстремальної спеки, яка була в липні, малоймовірне.

Наприкінці серпня вже очікувані заморозки у північних і центральних областях. Вони бувають не кожного року, але наприкінці місяця можливі.

Щодо таких явищ, як сильні грози, ливні, шквали тощо, то в серпні їх буває мало. На відміну від червня та липня, у серпні погода більш стійка і прогнозована. Місяць розпочнеться спекою через надходження гарячого повітря з північної Африки, надалі температура знижуватиметься до комфортної", - сказав заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко у коментарі ТСН.

Погода на Дніпропетровщині у серпні

У Дніпрі та області прогнозується жарка, але не спекотна погода, яка утримається майже весь серпень. Опадів буде набагато менше, тому не дивно, що +29-31 градус удень може бути навіть після 20 серпня. Адже весь "запас дощів" на місяць пролився на дніпрян на початку серпня. Надалі парасольки їм майже не знадобляться.

За прогнозами синоптиків, в Україні літо закінчиться за календарем, уже першого вересня доведеться діставати з шаф теплий одяг. Проте, у Дніпрі літня погода затримається в денні години.

Новини компаній
17:00, Вчора