Кукурудза - це не тільки смачна, але й корисна та поживна страва, яка добре підходить для будь-якого столу. Варити її дуже просто, але якщо це неправильно робити, то можна зіпсувати. Існує кілька порад, які допоможуть вам приготувати ідеальну кукурудзу.
Про це повідомляє редакція сайту 056.
Як потрібно вибирати кукурудзу:
- Важливо брати молоді качани.
- Листя, в яке загорнуті качани, має бути зеленим, це свідчить, що кукурудза свіжа.
- Зерна кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м'які на дотик.
- Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.
Скільки варити кукурудзу
- Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
- У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів – від 40 хвилин до 2 годин.
- Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель – вистачить 10 хвилин у киплячій воді.
Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, варто додати у воду:
- Трохи лушпиння кукурудзи додасть аромату
- Кілька ложок молока – вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
- Шматок вершкового масла.
- Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.
Після того як кукурудза звариться, її можна подавати до столу:
- Додайте трохи вершкового масла для насиченого смаку.
- Посипте сіллю або іншими спеціями на смак.
- Можна додати сир, лимонний сік, паприку або інші улюблені спеції.
Корисні поради
- Не варто варити кукурудзу занадто довго, оскільки вона може стати твердою і втратити соковитість.
- Найкраще варити кукурудзу одразу після покупки або збору, щоб зберегти її свіжість і смакові якості.
- Якщо ви використовуєте заморожену кукурудзу, не потрібно її розморожувати перед варінням.
Читайте також:
- Енергія, антиоксиданти, вуглеводи: корисні та шкідливі властивості вареної кукурудзи
- Альтернатива цукеркам: скільки кавуна можна з'їсти за день
- Покращення пам'яті та ризик отруєння: які властивості має виноград
- Оладки з кабачків та сиру: простий рецепт для смачного сніданку
- Починаємо день правильно: яким має бути корисний сніданок
- Сніданок для лінивих: рецепти гарячих бутербродів та трубочок у лаваші
- Нічна жриця: ТОП продуктів, які можна їсти на ніч
- Рецепти маринування шашлику та секрети ідеального смаку