На Дніпропетровщині створять професійний простір для ветеранів та ветеранок

На Дніпропетровщині створять центр реінтеграції та професійно-інтегрованого навчання для ветеранів, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та з особливими освітніми потребами та ВПО. Там їм будуть допомагати пристосовуватись до життя.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровську обласну службу зайнятості.

Відповідний проєкт презентували 8 липня. Присутні обговорювали необхідність створення професійного простору для реабілітації ветеранів війни. Присутні зазначили, що реалізація даного проєкту є вкрай необхідною та принесе користь не тільки ветеранам та їхнім сім’ям, але й суспільству та економіці України в цілому.

"Дніпропетровщина – промисловий регіон, тому завжди стабільною є потреба у кваліфікованих працівниках. У структурі вакансій 49% вакансії для робітників. Відповідно, професії та напрямки, обрані для навчання ветеранів, є актуальними на сьогодні та їхнє значення лише збільшиться для повоєнної відбудови країни", - сказала директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова.

Вона зазначила, що серед наслідків війни одним із важливих питань залишається реабілітація ветеранів та інтеграція їх до мирного життя. Це питання комплексне та потребує зусиль усіх зацікавлених сторін.