Через нічні удари рф в Україні змінили графіки відключення світла: коли зникне електрика

Вночі 22 червня армія рф потужно вдарила по енергетичній інфраструктурі. росіяни атакували об'єкти в південних та західних областях.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

У пресслужбі Міністерства енергетики повідомляють, що атаковано об’єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах. На жаль, на одному з об’єктів внаслідок обстрілу постраждали двоє енергетиків. Їх доставлено до лікарні. Є пошкоджене обладнання.

Зазначається, що під час російського обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні. Це призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті. Наразі наслідки уточнюються, наголосили у міністерстві. 

У пресслужбі НЕК "Укренерго" повідомили, що через нічний потужний удар російської армії по енергооб'єктах у суботу, 22 червня, в Україні змінили графіки, а тому відключення розпочнуться раніше.

"Сьогодні, 22 червня, обмеження почнуть діяти раніше. Обленерго застосовуватимуть графіки погодинних відключень по всій Україні від 14:00 до 24:00", - наголосили у компанії.

Зазначається, що причина – наслідки масованих атак ворога на енергооб’єкти. Тому графіки довелося змістити, і перенести. Раніше планувалося, що відключення будуть розпочинати о 16:00.