Вночі військові рф запустили по Україні понад 20 "шахедів": як спрацювала ППО

У ніч на 19 червня російські війська рф запустили 21 ударний БпЛА типу «Shahed-131/136» із напрямків Приморсько-Ахтарськ – рф та мис Чауда – Крим.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Відбивали повітряний напад винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті бойової роботи збито 19 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

Також упродовж минулої доби збито 4 безпілотники ворога – «Орлан-10» на Миколаївському напрямку, два «Ланцет» і один «Supercam» – в межах Херсонщини. Сьогодні збито крилату ракету.

Наслідки атаки

Воїни протиповітряної оборони знищили 5 з 5 «шахедів», які атакували Львів. Уламки ворожих безпілотників пошкодили адміністративну будівлю Державного науково-дослідницького контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок. Уламки БПЛА зруйнували дах, стіни та перекриття 2 поверху орієнтовно на площі 800 квадратних метрів.

Також офіційно підтвердили інформацію про двох постраждалих у Малехові. Один з них - 70-річний чоловік. Його госпіталізували. У нього акубаротравма, множинні осколкові поранення і кілька вогнепальних переломів. Стан – середньої важкості. Одужання постраждалим.

На Кіровоградщині внаслідок ворожої дронової атаки в Олександрійському районі в кількох приміщеннях пошкоджені вікна. Попередньо - без постраждалих.