Блогерка з «медіа-пулу» медведчука та поліцейський з Дніпропетровщини: затримано ще шість агітаторів рашизму

СБУ затримала по Україні ще шість агітаторів рашизму. Серед них блогерка з «медіа-пулу» медведчука та депутат міськради, який хотів втекти до рф. А також поліцейський з Дніпропетровщини.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на СБУ.

Проросійські інтернет-агітатори діяли у різних регіонах України. Вони виправдовували збройну агресію рф, героїзували російських окупантів та закликали до захоплення всієї території нашої держави.

На Дніпропетровщині викрито ще двох зрадників. Один з них – колишній правоохоронець, який вихваляв бойовиків окупаційних угруповань рф.

Іншим фігурантом виявився мешканець Новомосковська. На особистій сторінці у соцмережі він поширював фейки про Сили оборони, які воюють на передовій.

На Черкащині затримали депутата Чигиринської міськради, який публічно виправдовував воєнні злочини рашистів та чекав на захоплення області.

За даними слідства, посадовець поширював антиукраїнські публікації з власного акаунту у соцмережах. Деструктивний контент репостив з прокремлівських інформресурсів та доповнював його «авторськими» дописами.

Також задокументовано, що фігурант був на прямому зв’язку з екснардепом-зрадником від забороненої «Партії регіонів» Володимиром Олійником, який переховується за кордоном.

З ним депутат міськради планував власну втечу до рф та проведення спільного ефіру на росТБ, під час якого хотів штучно дискредитувати українських воїнів.

Крім того, затримано ще одного мешканця Черкащини, який поширював заклики до збройного захоплення державної влади в Україні. Щоб розповсюдити ворожу агітацію, він створив мережу Телеграм- і Facebook-спільнот та адміністрував YouTube-канал.

Також у своїх публікаціях зловмисник виправдовував злочини російських окупантів у Бучі.

У Києві викрито столичну блогерку, яка «відбілювала» підривну діяльність екснардепа-зрадника медведчука та колаборанта стремоусова.

Для цього використовувала власні сторінки в Telegram, TikTok та Instagram, із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів.

Разом з цим, фігурантка проводила платні «онлайн-семінари» щодо ухилення від мобілізації в Україні.

На Донеччині затримано жителя прифронтового району, який закликав бомбардувати Київ та героїзував бойовиків російського угруповання «Ахмат».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань);
  • ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в м. Києві, Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.