"Миротворчий" візит ПАР до України та рф: висновки Рамафоса, Зеленського, путіна

16 червня в Україну разом з делегацією прибув президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса. Він представляв свій "мирний план" і зміг побачити, хто насправді зацікавлений у мирі, а хто насправді сам по собі війна.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт президента ПАР.

Рафамоса відзначив "позитивний прийом"

Сиріл Рафамоса заявив, що африканські країни продовжують наполягати на дипломатичному "врегулюванні конфлікту". За його словами, лідери африканських країн підтвердили, що суверенітет країн повинен дотримуватися згідно зі статутом ООН.

10 основних пунктів мирного плану Африканського Союзу щодо українсько-російської війни. Серед них:

  • перемовини, 
  • дипломатія,
  • деескалація конфлікту,
  • необхідність гарантій безпеки для всіх країн,
  • РФ та України повинні забезпечити рух зернових і добрив,
  • вирішення гуманітарних питань,
  • обмін полоненими, включає повернення українських дітей,
  • післявоєнна відбудова України,
  • Україна повинна і надалі взаємодіяти з країнами Африки.

Рафамоса відзначив "позитивний прийом", отриманий від України та росії, який дає надію на розгляд пропозицій африканської делегації, озвучених під час зустрічі, і припиненні бойових дій. Адже африканські країни також страждають від війни.

"І росія, і Україна є основними постачальниками зерна та виробниками добрив, призначених для африканських ринків. Збої в ланцюзі поставок спричинили дефіцит сільськогосподарських ресурсів, що загрожує продовольчій безпеці ряду африканських країн", - сказав він.

Президент ПАР ніяк не засудив агресію рф проти України, хоча саме росія порушує домовленості щодо експорту зерна. Рафамоса наголосив, що його країна домовилась про подальшу взаємодію з Зеленським та путіним.

путін відкинув ключові елементи африканського мирного плану

Військовий злочинець путін не погодився з пропозиціями африканського "мирного плану", заснованого на визнанні міжнародно визнаних кордонів. Він вважає багато з їхніх "мирних пропозицій" помилковими, і різко "остудив" їхній план, який раніше вже значною мірою був відкинутий Києвом.

Після виступів президентів Комор, Сенегалу та Південної Африки він втрутився, щоб оскаржити пропозиції африканського "мирного плану".

Проте пєсков заявив, що путін проявив інтерес до плану, 10 пунктів якого виклав у своїй презентації президент ПАР Сиріл Рамафоса, і росія продовжить діалог з африканськими країнами.

Делегація лідерів країн Африки змогла побачити, хто зацікавлений у мирі

Зеленський заявив, що делегація лідерів країн Африки, які відвідали Україну та росію, самі змогли побачити, хто зацікавлений у мирі, а хто сам по собі війна

"Усі ви бачили, як відбувався візит делегації лідерів і представників країн Африки - візит в Україну, візит потім у державу-терориста. Делегація мала змогу побачити, хто насправді зацікавлений у мирі, а хто насправді сам по собі війна", - заявив лідер держави.

Він також додав, що усе, про що говорилося в Україні, а саме про формулу миру, було чітко та змістовно, а в росії про те, як вбивати людей.

"Усе, про що говорилося в Україні, було про формулу миру: пункт за пунктом, увесь зміст. Усе, про що говорилося в росії, було про війну, про те, як знищувати життя далі. Очевидна річ: немає альтернативи формулі миру", - зазначив Зеленський.