В Україні з'являться нові вимоги щодо продажу курячих яєць. Вони передбачають сортування за якістю та за вагою; штампування, маркування упаковок (контейнерів) та транспортної тари.
Про це повідомили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства України.
У курячих яєць з'явиться два класи: А та В. Яйця, які потраплять до класу А, повинні бути чистими, з неушкодженою шкаралупою, з малорухливим жовтком без чітких контурів. Крім того, такі яйця повинні бути без сторонніх запахів.
Ще їх розділять за вагою:
- XL (дуже великі): яйця, вага яких становить 73 г і більше;
- L (великі): яйця, вага яких становить 63 г і більше, проте менш як 73 г;
- М (середні): яйця, вага яких становить 53 г і більше, проте менш як 63 г;
- S (малі): яйця, вага яких становить менш як 53 г.
Водночас яйця якості класу В — усі, які не відповідають якості класу А.