росіяни обстріляли три громади Дніпропетровщини: ситуація в регіоні станом на ранок

Розпочалася двісті сорок восьма доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Ситуація на Дніпропетровщині станом на ранок.

Про це повідомляє редакція 056.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що була напружена ніч із обстрілами. Постраждала одна людина.

Вночі ворог гатив по Нікопольському району. Окупанти вдарили по Нікополю, внаслідок чого поранення дістав чоловік 1983 року народження. Його шпиталізували в стані середньої тяжкості. В місті понівечено з десяток житлових будинків і господарських споруд, газогін, електромережі. Обстрілом також пошкоджено підприємства, шиномонтаж, готель, магазини, заправку. На АЗС одну будівлю знищено.

Також окупаційні війська рф відкрили вогонь по Мирівській та Марганецькій громадам. Люди неушкоджені.

В інших районах області ніч минула без надзвичайних ситуацій. Показники радіаційного фону – в нормі.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що найбільше постраждав Нікополь. Там поранений 39-річний чоловік. Він у лікарні. Стан середньої тяжкості.

У місті пошкоджені вісім багатоповерхових та приватних будинків, кілька магазинів, меблева фабрика, готель, автобусна зупинка, газогін та електромережі. Російські снаряди спричинили пожежу на АЗС та у гаражному кооперативі. Вогнеборці полум’я уже приборкали. У Марганецькій та Мирівській громадах минулося без постраждалих.